avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare locuinta

Am vandut un apartament cu o suma care depaseste 35.000 euro. In cartea funciara sunt trecuta impreuna cu sotul. Suma obtinuta la vanzare se imparte la cele 2 persoane din CF ?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:24, 29 August 2012
Dacă vânzarea nu este o operațiune comercială (adică dacă nu vă „îndeletniciți” de regulă cu vânzarea apartamentelor) nu contează suma pentru că nu se pune problema de plata TVA.
Pentru o singura tranzactie imobiliara din patrimoniul pesonal nu se percepe TVA, indiferent care este valoarea tranzactiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din vanzare apartament - persoana fizica wvf wvf Buna ziua, Datele problemei: - sora mamei mele mi-a vandut un apartament anul trecut-2010 in noiembrie (atat ea cat si eu suntem persoane FIZICE, nu firma, ... (vezi toată discuția)
Impozit pamant la vanzare terrax terrax Salut, un prieten a cumparat un pamant acu un an si l-a trecut pe mine (adica el a platit, eu sunt in acte) si vrea sa-l vanda, o sa ma trezesc eu cu ceva ... (vezi toată discuția)
Tva retroactiv marinelapolescu marinelapolescu Buna, Am construit si vandut apartamente pe persoana fizica din 2007, fiindca legea era \"permisiva\". Am inteles ca acum ne vor cere sa platim retroactiv ... (vezi toată discuția)