Am urmat 5 ani cursurile de zi ale Facultatii de Fizica intre 1973 – 1978. Dupa primii 4 ani, fiindca am avut medii mari, am putut continua anul V de specializare, curs de zi. La sfarsitul anului V am sustinut un examen cu o alta lucrare decat cea de licenta dupa 4 ani si am primit o alta diploma cu foto (cu titlul Certificat). Deci am 2 diplome: diploma de licenta pentru primii 4 ani (plus foaia matricola) si un Certificat ca, fiind licentiat in Fizica, am absolvit anul V de specializare in specialitatea Fizica Electronica cu media...elaborand lucrarea intitulata...
Am depus in dosarul de pensie pentru limita de varsta si o Adeverinta care atesta ca am urmat 4 ani la Fizica intre 1973 -1977 si am absolvit si anul V de specializare, curs de zi 1977-1978, sesiunea iunie 1978.
In decizia de pensie pentru limita de varsta mi s-au considerat insa doar 4 ani de studii in loc de 5 ani.
Cunosc art. 49, alin. (1), lit. b din Legea 263/2010: „a urmat cursurile de zi.....pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma”, ca si Ordinul 407/2004, art. 1, alin. (1): „...dovada absolvirii cursurilor de zi si, dupa caz, a duratei normale a studiilor se face cu diploma si/sau cu foaia matricola.”
Am citit raspunsul d-nei Gabriela Pintea intr-un caz asemanator: „Pentru anul de specializare nu aveti documentele mentionate mai sus, documente in baza carora se adauga stagiul asimilat.”
Pentru anul V de specializare eu am o diploma, in plus fata de cea de licenta.
Durata normala la Facultatea de Fizica era de 5 ani, cursuri de zi, daca aveai medii mari dupa primii 4 ani de studii.
Am citit interpretarea ca prin durata normala a studiilor se refera la faptul de a nu fi fost repetent in facultate.
Va rog sa ma lamuriti de ce nu s-ar considera anul de specializare, cursuri de zi, absolvit cu o diploma, desi nu e vorba de studii postuniversitare.
Calculul meu de 48-49 lei este facut pentru stagiul aferent perioadei de dinainte de 01/04/2001.
Dupa 01/04/2001 castigul este de 20-21 lei la acest moment.
Imi cer scuze ca am vazut abia acum mesajul D-vstr. Dece ma gandeam la ME ? pentru ca ME este "detinatorul legal" ar tuturor actelor normative in baza carora s-au facut modificari. Tot ME echivaleaza Diplome, studii etc ! Tot ME a fost acela care a adugat in noua lege valorificarea "masterat" doctorat ..etc.. Dece NU ar echivala si acest "Certificat de Specializare" ? Cred ca nici nu au stiut ca exista ! Au analizat "trecutul imediat" .. nu s-au intors in timp ! Cand exista atatea dovezi ca am fost studenti ! Am fost putini ..si am ramas si mai putini ! Unii si-au cautat dreptatea in Justitie ..altii au parasit tara si altii..aceasta lume. Ce parlamentar ar face asta pentru maxim 1000( ?) de oameni ! Niciunul !