avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare bncara/drept de folosinta
Discuție deschisă în Executare silită

executare bncara/drept de folosinta

buna ziua!

am o cunostinta care se confrunta cu urmatoarea situatie:
- in 2008 a inchiat un contract pentru un credit punte, pe 1an(termen prelungit apoi prin acte aditionale) pentru suma de 60000eur, cu destitnatia: achizitia unui apartament.
- acest credit a fost garantat cu o garsoniera detinuta de cunostinta mea
- apartamentul cumparat a fost vandut apoi catre nepoata minora a cunostintei, aceasta din urma avand drept de folosinta al acestui apartament
- in martie 2012 s-a dispus executarea silita 'prin urmarirea silita mobiliara, imobiliara si prin poprire asupra veniturilor debitorului aflate la tertii popriti'
- garsoniera a fost vanduta, insa a ami ramas o datorie de 30000eur.

acum intrebarile sunt:
1.poate fi executat dreptul de folosinta asupra imobilului cumparat(tinand cont si de faptul ca la ora actuala cunostinta mea are infiintata poprire pe pensie)?
2.ce masuri mai poate lua banca pentru recuperarea sumei?
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 22:55, 30 August 2012
Banca isi poate extinde pretentiile privind recuperarea sumei (de 30 mii euro) si pe imobilul cumparat de nepoata daca se cunoaste faptul ca acesta a fost vandut de catre cunostinta dvs., tinand cont de faptul ca poprirea pe pensie nu stinge integral datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont necajita31 necajita31 Sunt garant ipotecar la un credit,in valoare de 27.000 euro pe care l-am facut eu si sotul meu; ipoteca fiind pe un imobil (apartament cu 2 camere)care la ... (vezi toată discuția)
Executare silita sdv_ses sdv_ses Detin un apartament obtinut print-un act de intretinere cu clauza de uzufruct intre parintii mei si mine.Am datorie la o banca de 2500-3000E.Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocky rocky Buna ziua, Sora mea are un credit restant de cca 11.600 eur. Banca unde a contractat creditul a vandut datoria catre o firma de recuperare care a trimis ... (vezi toată discuția)