avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe cont
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe cont

Sunt garant ipotecar la un credit,in valoare de 27.000 euro pe care l-am facut eu si sotul meu; ipoteca fiind pe un imobil (apartament cu 2 camere)care la momentul creditului valora 54.000 euro; in urma executarii imobilul propriu, a fost vandut cu o suma foarte mica, iar dupa executarea silita am ramas datori cu suma de 30.000 euro la aceea banca, tinand cont ca am mai platit 2 ani creditul lunar.
Acum sotul nu mai lucreaza, lucrez doar eu, si am poprire pe cont de catre executor-- 30% din salariul meu; adica din 1000 ron, mai i-au 700 ron..Am doua intrebari: 1) Are voie executorul sa-mi puna poprire pe cont? ( ei nu m-au executat silit cand valoarea imobilului era foarte mare...ci atunci cand a mai scazut...si l-au vandut la licitatie pe nimic)
2) As vrea sa-mi schimb serviciul (unde i-au banii pe statul de plata), si as vrea sa depun la banca unde am poprire doar 600 ron ca sa-mi i-a executorul 180 ron, credeti ca se intereseaza unde lucrez si o sa-mi opreasca pe statul de plata? Nu as vrea sa se mai stie.

Va multumesc din suflet


Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 12:39, 31 Decembrie 2013
Daca executorul nu a recuperat intreaga creanta de la debitor prin executarea silita asupra imobilului, are dreptul sa identifice veniturile asupra carora se poate indrepta in vederea infiintarii popririi. Executorul nu se raporteaza la ce declarati dumneavoastra cu privire la venituri, ci la inscrisuri din care rezulta cuantumul veniturilor dumneavoastra. Astfel poprirea se raporteaza la venitul realizat, nu la banii pe care ii depuneti dumneavoastra la banca. Schimbarea serviciului si un salariu lunar aferent muncii prestate mai mic, va influenta si cuantumul sumei poprite.

Daca erati nemultumit cu privire la pretul stabilit in faza executarii silite aveati posibilitatea de a formula contestatie la executare in fata instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu ordin de propire iulya15 iulya15 buna ziua,ieri am primit la posta o instintare de la un executor bancar prin care ma instinta ca banca la care am o datorie de 5000 euro,a facut solicitare de ... (vezi toată discuția)
Poprire colombo1976 colombo1976 in 2008 am luat un credit de 3000euro pe care dupa o perioada nu l-am mai platit in 2013 am fost executat silit de un tribunal din gherla,iar aacum o luna ... (vezi toată discuția)
Executare silita alunita_1 alunita_1 buna ziua,am o intrebare legata de executarea silita ,in urma cu cativa ani am luat 2 credite de nevoi personale fara garantii,am platit 2 ani timp in care nu ... (vezi toată discuția)