avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 3 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

3 proprietari

Buna ziua. Traiesc in concubinaj cu prietenul meu , eu am un baietel minor dintr-o alta casatorie. In momentul de fata vrem sa achizitionam un apartament si doresc sa fim toti 3 proprietari . Apartamentul sa fie impartit in cote egale . Daca intr-o zi ne vom desparti , il pot obliga legal pe concubin sa imi vand partea lui din apartament ? Din moment ce nu mai putem locui impreuna ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:26, 29 August 2012
Nimeni nu poate fi obligat să vândă unei anumite persoane.
Puteți să vorbiți cu un avocat (sau chiar direct la notar) să vedeți posibilitatea introducerii în contractul de vânzare-cumpărare a unei clauze prin care să vi se instituie un drept de preferință la o eventuală vânzare a cotei prietenului D-voastră

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act neatacabil elly80 elly80 Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Concubinaj TRAIESC IN CONCUBINAJ DE 7 ANI .IN ACEASTA PERIOADA CONCUBINUL MEU A CUMPARAT UN APARTAMENT IN CARE LOCUIM IMPREUNA.IN CAZUL IN CARE NE DESPARTIM EU CE ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)