avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... \\"registrul jurnal\\" prevazut in HG 1588/2007 - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

"registrul jurnal" prevazut in HG 1588/2007 - Norme de aplicare la Legea 230/2007

As dori sa stiu ce trebuie sa se consemneze intr-un "registru jurnal", cerut de Art. 22, alin. (7) din HG 1588/2007 - Norme de aplicare la Legea 230/2007:

"(7) Administratorul care indeplineste si functia de contabil in partida simpla are obligatia sa intocmeasca si sa completeze registrul jurnal, registrul inventar, registrul pentru evidenta fondului de reparatii, registrul pentru evidenta fondului de rulment, registrul pentru evidenta sumelor speciale, registrul pentru evidenta fondului de penalizari, precum si alte formulare specifice activitatii de contabilitate, prevazute prin ordin al ministrului economiei si finantelor. "

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 00:01, 4 Decembrie 2014
In registru jurnal se trec toate incasarile si platile in ordine cronologica, este asemanator cu registru de casa, doar ca nu se face soldul la sfarsitul zilei.
Multumesc

As mai dori sa stiu:

1. - administratorul Asociatiei de Proprietari este obligat, sau nu, sa consemneze in vreun document si sa aiba o evidenta/o inregistrare cronologica a lucrarilor de reparatii/intretinere, executate in condominiu din dispozitia administratorului, in regim de urgenta sau prevazut si programat?
2. - administratorul/presedintele sau altcineva are sau nu obligatia sa verifice si sa consemneze, in vreun document, modul/calitatea in care s-a realizat o anumita lucrare de reparatii sau intretinere initiata de administratorul Asociatiei de Proprietari?

Daca raspunsurile sunt afirmative, va rog sa precizati si baza legala.

Multumesc.
Niciuna nu este valabila.
La noi in condominiu se trec in cartea tehnica (avem un caiet separat facut de noi) lucrarile mari executate ( schimbat tevile de apa calda si apa rece din subsol, reparat total terasa, revizia de 10 ani la gaze) nu trecem lucrarile "marunte". Este bine de stiut cand au fost facute anumite lucrari mari.
În Registrul-jurnal se trec toate operatiunile economice privind modificarea elementelor de activ si de pasiv ale unitatii, indiferent daca acestea au loc în numerar sau prin conturile deschise la banci, netinându-se seama daca a avut loc plata sau încasarea acestora.
Se trece felul documentului ( factura, chitanta, registrul de casa, extrasul de cont la banca etc.), precum si numarul si data acestuia.

Alte discuții în legătură

Registru jurnal mihasi mihasi Am preluat o asociatie de proprietari, insa am intampinat o problema. Cursurile le-am facut mai demult si nu le mai gasesc. Va rog sa-mi precizati daca in ... (vezi toată discuția)
Documente care trebuie solicitate la preluarea asociatiei de proprietari rodidoina rodidoina Sunt pe cale sa preiau administrarea unei asociatii de proprietari. Daca puteti sa ma ajutati cu o lista a documenteleor pe care trebuie sa le solicit ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal asociatie proprietari Constanta Loga Constanta Loga Va rog frumos daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva,cum se completeaza registrul jurnal pentru o asociatie de proprietari si daca se inregistreaza la ... (vezi toată discuția)