avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii mei vor sa lase apartamentul la nepoti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii mei vor sa lase apartamentul la nepoti

Parintii mei au doi copii, eu si fratele meu. Eu am un copil, el un copil. Din cauza ca fratele meu nu mai vorbeste de mult cu parintii si nici cu mine, parintii mei au luat decizia sa nu-i lase fratelui meu nimic-partea lui din apartament, ci nepotului, adica copilului lui.. Copilul lui s-a casatorit, al nostru nu. Parintii mei au varsta de 78 ani si as vrea sa stiu daca printr-un contract de vanzare cumparare facut intre parintii mei si nepoti fratele meu va fii dezmostenit total, daca va putea sa ceara partea lui de mostenire dupa moartea parintilor.
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:05, 17 Octombrie 2012
Ce este vandut in timpul vietii ramane vandut. Nimeni nu este obligat sa lase mostenire.Nu numai ca fratele nu va avea ce mosteni, dar nici dumneavoastra in calitate de fiica.
se ataca vanzarea(daca se face) daca e facuta in frauda mostenitorilor.trebuie dovedit acest lucru.
intrebare:acel apartament sa zicem ca valoreaza 50.000 euro.o discutie cu un notar(ei se pricep la mosteniri/succesiuni)sau cu un avocat civilist costa ~100 ron.dupa parerea dumneavoastra ce e de facut?


Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
andreigrigoriu, moderator
D.le/d.na avocat lubenita, daca teo ar fi apelat la un avocat ar fi trebuit in primul rand sa aiba si bani*cei 100 de roni de care pomeniti dvs., ca sa-i achite consultatia, asa ca lasati-ne cu chestia atacatului de contract de vanzare-cumparare ca nu stiu cine a castigat in instanta un astfel de atac in cazul de fata descris mai sus, adica vanzare/cumparare. Sau unde scrie in lege ca nu se fac contracte de vanzare/cumparare intre rude?Adica daca eu vreau sa-mi vand casa la nepoti nu pot pentru ca vin copii mei in instanta? Fiti serios, asa ceva nu poate fi credibil. Eu fac ce vreau cu bunurile mele atata timp cat sunt in deplinatatea facultatilor mintale le vand si la saraci cu 1 pol, care e problema copiilor mei sau a statului? Despre ce frauda a mostenitorilor vorbiti dvs in acest caz? Adica sunt obligat ca toata viata mea sa nu instrainez nimic ca ii fraudez pe copii? Dar unde scrie in legea asta romaneasca, ca tot ce strang eu cu sudoarea fruntii mele trebuie sa las mostenire la copii si nu la nepoti? Adica daca am niste copii care nu-mi aduc o cana cu apa, in schimb am nepoti care ma ingrijesc si ma sterg la dos cand am nevoie, sa nu le las nepotilor ca ii fraudez pe copii mei care poate sunt niste drogati sau betivi si imi vand apartamentul a doua zi dupa moartea mea pe-un l de tuica?Copii sa mosteneasca ce le las eu, daca le las ceva, nu ce vor ei sau ce am avut eu in cursul vietii. Ce daca acum 30 de ani am vandut o masina unei matusi Tamara sau unei verisoare o vor revendica si pe aceea? De unde le scoateti?#-o teo parintii dvs. pot sa le vanda linistiti apartamentul nepotilor.Credeti-ma, pe cuvant, ca am invatat foarte multe de pe acest forum, iar raspunsurile primite au fost cat se poate de pertinente, asa ca puteti avea incredere.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
Justitiarul711, utilizator
Va multumesc ptr raspuns, asa ma gandeam .si eu
multumesc ptr raspuns, aveti dreptate in acest sens, dar stiti cat de disperat sa aiba bani este fratele meu, incat mi-am pus si eu problema ca ar face pe dracu in patru sa recupereze ceva din averea parintilor. Ar trebui sa demonstreze faptul ca vanzarea a fost o donatie mascata, nu? dar cum? si toate astea costa... poate imi fac griji degeaba. Am sa urmaresc forumul.
Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere LucicaBuzea LucicaBuzea Buna ziua,matusa mea vrea sa imi faca un contract de intretinere,apartamentul ei ,urmand sa-mi ramana mie mostenire.Nu a fost casatorita si nu are copii,In ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere pentru a mosteni o casa aureliaion aureliaion Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu mostenirea casei parintesti. Sotul meu are 3 surori si mai are un frate vitreg din prima casatorie a mamei. In ... (vezi toată discuția)