avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator copil minor

Buna ziua . In urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat . In prezent vreau sa cumpar un imobil si doresc sa fie si copilul trecut ca proprietar in cote egale . Care sunt procedurile de a numi un curator pentru copil ? Curatorul poate sa fie mama sau fratele meu ? Unde trebuie sa merg sa po obtine aceasta curatela. Cine face cererea pentru curatela. Ce acte imi trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: karina_rose , utilizator 10:41, 29 August 2012
Ati fost la un birou notarial sa intrebati? In situatia dvs. nu este vorba de interese contrare, astfel incat nu cred ca aveti nevoie de un curator. Daca minorul are mai putin de 14 ani, veti semna dvs. pentru el, in calitate de reprezentant legal.
Am intrebat la notariat si mi-a spus ca minorul are nevoie de un curator ..
Va multumesc pt timpul acordat. Copilul este in varsta de 10 ani
Tin sa mentionez ca acest imobil il cumpar in coproprietate cu , concubinul meu . Vreau ca acest imobil sa fie cumparat in cote egale pentru fiecare. Banii pentru partea copilului ii voi plati eu . Notarul a spus ca trebuie facuta donatie catre copil cu suma egala din partea pe care o v-a cumpara copilul , iar pentru aceasta trebuie un curator sa urmareasca interesul copilului. Copilul contribuind la cumpararea imobilului
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
karina_rose, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau ce alta varianta pt un minor? diasomie diasomie Buna ziua. Am divortat de sotie (1copil minor). In fata instantei pentru scurtarea partajului am facut tranzactie prin care cedez sotiei partea mea din bunul ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)