Buna ziua,
Va rog daca ma puteti lamuri in urmatoarea problema:
La data de 2 februarie 2011, am incheiat un contract de cesiune de datorie, noi, in calitate de creditori impreuna cu debitorul nostru initial pe de o parte, si noul debitor, care urma sa preia datoria pe de alta parte.
Problema este ca, noul debitor, nu a achitat datoria asa cum s-a obligat prin respectivul contract, astfel incat ne vedem nevoiti sa ii actionam in judecata.
Problema noastra este daca trebuie sa mergem pe ordonanta 119, sau pe 5, deoarece avand in vedere contractul, eu cred ca ar fi implicate dispozitiile ord. 119, avand un contract, nu?
Va multumesc frumos pentru atentia acordata acestui mesaj.
In orice caz daca sa va respinge actiunea si chiar daca se respinge opozitia eventuala a paratului, decizia judecatoriei n-are efecte de lucru judecat, astfel ca se poate incepe o actiunea pe fond atat din partea reclamant cat din partea paratul si nu conteaza daca mergi pe ordonanta de plata sau pe somatia de plata.
Novatie leasing
am preluat prin cesiune un contract de leasing de la o alta societate comerciala. ulterior am convenit cu creditorul si cu debitorul initial sa incheiem un ... (vezi toată discuția)