avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... novatie leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

novatie leasing

am preluat prin cesiune un contract de leasing de la o alta societate comerciala. ulterior am convenit cu creditorul si cu debitorul initial sa incheiem un contract de novatie prin schimbare de debitor. prin acest contract de novatie, debitorul a redevenit cel de la care am preluat noi prin cesiune(debitorul initial). pentru ca debitorul nu si-a executat obligatiile (plata ratelor de leasing) creditorul mi-e emis o notificare prin care ma anunta ca denunta unilateral contractul de novatie (acest contract fiind semnat de toate cele 3 parti). care este forta acestei denuntari? ma pot gasi in situatia de a fi iar debitorul acestui contract de leasing???
Ai dori acest lucru ?
nu, nu as dori acest lucru...
Logic, dupa pararea mea: Creditorul a denuntat unilateral contractul de novatie pentru a-si putea recupera creantele de la debitorul initial. Nu veti dobandi automat inca o data calitatea de debitor, nu puteti fi titularul unor obligatii fara un nou acord exprimat de Dumneavoastra.
merci, cam asa ma gandeam si eu...stie ca de la societatea mea (debitorul initial) are ce sa execute:) din cate am auzit inca ezita intre o actiune in faliment (creanta e f mare) si una in pretentii (unde l-ar ustura taxa de timbru). sunt curioasa care va fi opinia instantei legat de denuntarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingerea datoriei arira arira Buna ziua! S-a incheiat un contract de cesiune creanta, iar datoria firmei A a fost preluata de catre o alta firma. As dori sa stiu daca eu ca si debitor cedat ... (vezi toată discuția)
Ce contract? cora.ligia.ionescu cora.ligia.ionescu O firma X are contract de prestari servicii cu Y si X este BENEFICIAR. X doreste sa transfere drepturile si obligatiile acestui contract catre o firma A ... (vezi toată discuția)
Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)