avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,legat de succesiune,cum procedez pentru deschidere.am un apartament cu mama mea si am o parte mostenire dupa moartea tatalui.cand va muri si mama cum trebuie procedat,cat ar costa si cum se deschide succesiunea?nu am cadastru si intabulare la casa,e un apartament cu trei camere in Tineretului.cred ca am un sfert din ea momentan.mersi
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:13, 29 August 2012
Da, aveti momentan 1/4 dupa ce ati dezbatut mostenirea dupa tatal dvs. In cazul in care decedeaza si mama dvs. aveti 1/1 adica toata casa. Pe baza certificatului de mostenitor va intabulati casa in cartea funciara. Succesiunea o deschideti la notarul de la ultimul loc de domiciliu al mamei dvs. Costul este variabil de la notar la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorineldobre sorineldobre Respectele mele tuturor ! Vreau sa fac o succesiune in urma decesului mamei mele in 30.08.2023 . Am succesiunea de pe urma decesului tatalui meu in care masa ... (vezi toată discuția)
Succesiune neefectuata seph0ra seph0ra Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: tatal meu a murit in urma cu 8 ani. Mama si-a gasit pe altcineva care s-a mutat in apartamentul ei si al tatalui. ... (vezi toată discuția)
Dezlipire teren TGYA TGYA Buna ziua,dupa moartea tatalui meu am facut succesiune.Mostenitori suntem eu si mama mea.Spuneti-mi si mie va rog cate sferturi imi revin mie ca fica? As ... (vezi toată discuția)