avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... aceleasi probleme cu bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

aceleasi probleme cu bancile

in urma unui credit contractat de sora mea la banca romaneasca cu dobanda fixa in primul an de 8.5% si 4.33% comision suplimentar plateam o rata de 235 ron/luna.Acum dobanda se calculeaza la dobanda de referinta a bancii care este de 10.77 % plus acelasi comision. Dobanda a crescut foarte putin (doar 2.27 %), a primit un nou grafic de rambursare dar rata lunara este de 300.49. se pare ca a platit degeaba rate timp de un an pt ca are datorii mai mari decat la contractarea creditului.Ar vrea sa faca reclamatie in acest sens puteti sa-mi spuneti va rog cu ce sa inceapa?va multumesc
Primul pas e o sesizare catre OPC,; in cazul in care acestia vor aprecia ca exista in contract clauze abusive, se va face o actiune la instanta de judecata unde veti fi introdus si dvs. Dar sigur ca nimeni nu va impiedica sa actionati direct dvs. banca in judecata.
Dar s-ar putea sa va treziti ca aveau dreptate... Care e creditul restant azi? Ati facut calcule si iese rata mai mica decat acel 300 de lei?
Care e perioada creditului?
Depinde si cum platiti partea de credit si cea de dobanda, daca aveti rate fixe sau in functie de dobanda etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cu marja crescuta cmosteanu cmosteanu buna ziua, am un credit in euro la alpha bank in care dobanda era calculata dupa formula: dobanda bancii variabila 7.5 + marja 2.5 + comision de risc ... (vezi toată discuția)
Lipseste tipul ratei lunare in contractul de credit chele cezar chele cezar Stima! In textul contractului de credit ipotecar,banca nu a inserat nici o clauza referitoare la tipul ratei lunare platibile(fixa sau descrescatoare). Lipsa ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)