avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept la somaj prin demisie in cazul schimbarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept la somaj prin demisie in cazul schimbarii localitatii de domiciliu

Sunt angajat de 14 luni la o firma . Mi-am depus demisia acum 2 zile cu data de 1 februarie 2009 intrucat sunt nevoit sa-mi schimb orasul de domiciliu, din Constanta in Brasov (mi-am depus demisia presupunand ca nu pot face naveta zilnic din Constanta in Brasov, datorita distantei, aproximativ 500Km), intrebarea este:

1. Daca pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care in orasul in care ma voi muta nu-mi gasesc un loc demunca.
2. In cate zile dpdv legal ar trebui sa intru in posesia cartii de munca si daca trebuie depusa cerere pt a intra in posesia cartii de munca?
3. Firma are punct de lucru si in Brasov, este obligata, exista vreun temei legal ca firma sa-mi acorde transferul in Brasov?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 23:41, 18 Ianuarie 2009
1. in cazul incetarii CIM prin demisie nu beneficiati de somaj
2. un termen minim poate fi 20 zile, daca carnetele de munca sunt tinute la ITM trebuie sa va prezentati personal sa ridicati CM, daca sunt tinute in societate puteti face cerere dar nu este obligatoriu, este si in functie de modul in care se procedeaza in societate, oricum trebuie sa va prezentati sa ridicati CM si sa semnati pentru ridicarea acesteia.
3.societatea nu are obligatia sa va ofere un alt loc de munca decat in cazul concedierii colective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinaflory alinaflory Buna ziua, ma numesc Alina si este prima dat cand scriu pe acest forum.as avea si eu o intrebare in ceea ce priveste cartea de munca.am lucrat la o societate ... (vezi toată discuția)
Demisia sau concediere? bassu86 bassu86 in urm acu o luna maiam depus lichidarea la zi la o firma din data de 07.08.2007 iar acum 2 zile cand am primit cartea de munca(17.09.2007) pe cartea apare ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal pentru eliberarea actelor de catre firma danuta2002 danuta2002 Am lucrat la o firma ca lucrator comercial(gestionar) si intr-o zi au venit si au ridicat marfa explicand ca se inchide magazinul. mi s-a spus ca, daca vreau ... (vezi toată discuția)