avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate

in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie
ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala?


Decizia nr. 680/2012 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010
a
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
popamiruna, utilizator
Nu se mai ocupă nimeni? :D

TheSithLord a scris:



TheSithLord a scris:

Revin. După acest proiect, este totuși neclară situația.
Conform proiectului, cei sub 15 ani stagiu de cotizare, vor avea opțiunea de a rămâne pensionari (ceea ce, din câte am înțeles, vor incasa după cât au cotizat) sau indemnizatie socială.
Întrebarea mea este-și pensia de invaliditate intră în această opțiune?

Revin cu un subiect, pensia de invaliditate, revizuibil /nerevizuibil.
In articolul 79, parcă, sunt prevazute trei situații, în care un pensionar poate deveni nerevizuibil. Întrebarea me este:
-trebuie îndeplinite toate trei situațiile, sau doar o singura situație?
În caz că trebuie îndeplinită doar o singura situație, care sunt criteriile, la punctul a, care prevede că devin nerevizuibili cei care prezintă invaliditati care afectează ireversibil capacitatea de muncă. Din ce am citit, e la latitudinea medicului expert sa decidă, dar sunt niște criterii, boli/afecțiuni după care se decide?
Prin invaliditati care afectează ireversibil capacitatea de munca eu inteleg boli/afecțiuni care, nu doar ca sunt netratabile/nevindecabile, dar se și accentuează cu timpul.
Nu știu dacă înțeleg bine, poate greșesc, de aceea apelez la dvs.

O altă nelămurire-știu ca, la gradul 3,un an se pune jumătate de an(poate mai puțin) la vechime. Dacă am și încadrare în handicap accentuat(permanent) înainte de pensionare, în ce fel va afecta pensia pe limită de vârstă, dacă are vreun efect asupra vârstei. Din câte știu, se scad 10 ani, pentru 2/3 din stagiul de cotizare, aproximativ 24 ani.

Mulțumesc.


Nu ințeleg un lucru pensia de invaliditate se acordă definitiv de la un județ la altul ? Mai precis in unele orașe trebuie să prezinți o dată la doi ani documente că persoana respectivă este incapacitate de muncă ( mai precis că o mână nu-i va crește la loc , precum nici un picior nu v-a crește in timp , precum nici mintea nu-i v-a crește in timp .) și totuși documentele medicale atestă că persoana respectivă atestă că nu-i v-a crește o mână la loc , precum nici un picior tăiat nu mai crește , nici o persoană declarată fără discernământ nu- își v-a mai reveni o-dată acest lucru se întâmplă in Romania . Mai precis m-i s-a recomandat să mă adresez unui alt oraș aflat in apropiere ca pensia să fie definitivâ sau să-i dau in judecată .
p.s. Avem legi sau interese care diferă de la un județ la altul sau suntem handicapați de pensie definitivă in funcție de interesele politice .
si eu sant in aceiasi situatie ,pe cupon este trecut ca ind. sociala 800 lei


Valeriu TUDOR a scris:

1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

5. In concluzie: daca veti fi incadrat in grad de invaliditate de medicul expert al asigurarilor sociale, veti putea beneficia de pensie de invaliditate intrucat prevederea legala cu privire la stagiul de cotizare minim la pensie nu mai are relevanta.

Foarte clare sfaturile dvs. , va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie, stagiu insuficient de cotizare mio28 mio28 Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale ... (vezi toată discuția)
Pensie (de urmas?) gradul 3 de invaliditate CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Mama mea a beneficiat pana in aceasta luna de pensie de urmas (in urma decesului tatalui meu) fiind incadrata cu un ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gabryelalion gabryelalion Fiul meu in varsta de 24 de ani are handicap grav,iar pe 23 mai 2013 am fost la comisia de expertiza a capacitatii de munca si a primit gradul I de ... (vezi toată discuția)