avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate

in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie
ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala?


Decizia nr. 680/2012 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010
Din cele postate rezulta ca totul este in regula.
Reiese ca ati avut ca medie in cei 8 ani si 8 luni,salariul mediu brut pe economie.
In 8,6666(8 ani si 8 luni)ani ati acumulat = 8,675 puncte.
Calculul este facut cu o aproximare de peste 98% din cauza ca nu am luna si anul nasterii.
Veti primi 400 de lei-indemnizatia minima pentru pensionari.
1. Pensia este stabilita corect, nu aveti pentru ce sa apelati la instanta de judecata.

2. - Pe talonul de pensie va scrie pensie = 214 lei si alaturi suma de 186 lei, completare de la buget.
- In total veti primi suma de 400 lei.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc pentru raspunsuri si sa speram ca asa va fi...indoiala mea era legata de gradul 3 de invaliditate acordat si de faptul ca 214 era pe la jumatatea lui 400. Voi vedea exact pe primul talon de pensie.
Buna Ziua.Vreau sa iau si eu pensia de invaliditate.Am obtinut de la Institutul de Fono-Audiologie si Chirurgie Functionala ORL "Prof. Dr.D.Hociota" certificatul medical pentru comisia de expertiza in care se precizeaza ca sufar de hipoacuzie neurosenzoriala severa(US) si moderata(UD),afectiune care am capatat-o in urma tratamentului aplicat pentru meningita care am avut-o la un an si 8 luni.Tin sa precizez ca nu am mai lucrat cu contract de munca din 1999.Stiu ca nu conteaza stagiul de cotizare.Am fost,de asemenea,clasat in 1998,ca inapt pentru satisfacerea stagiului militar.Intrebarea mea:

Cand ma duc la Casa de Pensii sa depun cererea,pe langa CI,CN,CM,Certificatul medical ce alte acte trebuie sa mai am,si daca mai sunt alti pasi pe care trebuie sa-i parcurg.
Multumesc
Am uitat sa mentionez ca sotia m-a luat coasigurat

Alte discuții în legătură

Pensie, stagiu insuficient de cotizare mio28 mio28 Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale ... (vezi toată discuția)
Pensie (de urmas?) gradul 3 de invaliditate CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Mama mea a beneficiat pana in aceasta luna de pensie de urmas (in urma decesului tatalui meu) fiind incadrata cu un ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gabryelalion gabryelalion Fiul meu in varsta de 24 de ani are handicap grav,iar pe 23 mai 2013 am fost la comisia de expertiza a capacitatii de munca si a primit gradul I de ... (vezi toată discuția)