IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate
Daca sa indeplinit conditia de varsta(ca in cazul de fata)nu se mai poate beneficia de pensie de invaliditate.
Doar de cea de limita de varsta daca se indeplinesc cele doua conditii:
-Varsta
-Stagiul minim
am si eu o intrebare , va rog frumos !
am intrat deja in 183 de zile de medical continuu iar la sfarsitul lunii voi face alta interventie chirurgicala tot pe coloana (de data asta 2 etaje consecutive)in urma careia voi fi obligat iarasi la o perioada de refacere ,...perioada care sigur va depasi cele inca 90 de zile la care mai am dreptul(deci cele 270 de zile se vor epuiza) !
in acest caz ma pot pensiona medical macar 1 an , necesar pentru refacere ??!!
Oare asa sa fie??pensia minima sa fie 400 lei indiferent de gradul de invaliditate?eu tocmai ce am primit decizia de pensionare si pentru gradul 3 de invaliditate(stagiu total de cotizare 8 ani ,8 luni si 24 zile)varsta 51 de ani mi s-a stabilit o pensie de asigurari sociale de 214 lei.Credeti ca ar trebui sa fac contestatie?Sau mai pot aparea "surprize" pe fluturasul cu prima pensie:O:D...Rog moderatorii sa posteze o clarificare,daca au bunatatea....cu multumiri.