avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMPORTANT: Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate

in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie
ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala?

Decizia nr. 680/2012 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010
Daca sa indeplinit conditia de varsta(ca in cazul de fata)nu se mai poate beneficia de pensie de invaliditate.
Doar de cea de limita de varsta daca se indeplinesc cele doua conditii:
-Varsta
-Stagiul minim
buna ziua ,

am si eu o intrebare , va rog frumos !
am intrat deja in 183 de zile de medical continuu iar la sfarsitul lunii voi face alta interventie chirurgicala tot pe coloana (de data asta 2 etaje consecutive)in urma careia voi fi obligat iarasi la o perioada de refacere ,...perioada care sigur va depasi cele inca 90 de zile la care mai am dreptul(deci cele 270 de zile se vor epuiza) !
in acest caz ma pot pensiona medical macar 1 an , necesar pentru refacere ??!!

va multumesc frumos !
Va puteti pensiona de invaliditate daca Comisia de expertiza medicala va incadreaza intr-un grad de invaliditate si propune pensionarea dvs.
am inteles ,...va multumesc frumos !
Oare asa sa fie??pensia minima sa fie 400 lei indiferent de gradul de invaliditate?eu tocmai ce am primit decizia de pensionare si pentru gradul 3 de invaliditate(stagiu total de cotizare 8 ani ,8 luni si 24 zile)varsta 51 de ani mi s-a stabilit o pensie de asigurari sociale de 214 lei.Credeti ca ar trebui sa fac contestatie?Sau mai pot aparea "surprize" pe fluturasul cu prima pensie:O:D...Rog moderatorii sa posteze o clarificare,daca au bunatatea....cu multumiri.

Alte discuții în legătură

Pensie, stagiu insuficient de cotizare mio28 mio28 Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale ... (vezi toată discuția)
Pensie (de urmas?) gradul 3 de invaliditate CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Mama mea a beneficiat pana in aceasta luna de pensie de urmas (in urma decesului tatalui meu) fiind incadrata cu un ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gabryelalion gabryelalion Fiul meu in varsta de 24 de ani are handicap grav,iar pe 23 mai 2013 am fost la comisia de expertiza a capacitatii de munca si a primit gradul I de ... (vezi toată discuția)