avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionari si cumul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionari si cumul

Buna ziua! Am un bucatar caruia de curand i-a sosit decizia de pensionare. Conducerea si persoana sunt dispuse ca acesta sa-si continue activitatea. Ce trebuie facut? (decizie incetare contract de munca pe perioada nedeterminata, si intocmirea unui contract de munca pe perioada determinata pentru activitatea de cumul?) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 19 Ianuarie 2009
Daca pensionarea este pentru limita de varsta ii incetati CIM (cu o copie se duce la Casa de Pensii pentru a fi pus in plata) si apoi ii faceti un alt CIM, chiar si pe perioada nedeterminata.
licamaricica a scris:

Buna ziua! Am un bucatar caruia de curand i-a sosit decizia de pensionare. Conducerea si persoana sunt dispuse ca acesta sa-si continue activitatea. Ce trebuie facut? (decizie incetare contract de munca pe perioada nedeterminata, si intocmirea unui contract de munca pe perioada determinata pentru activitatea de cumul?) Multumesc!

Se face decizie de incetare a c.i.m., in baza art.56 lit.d C.mun. si apoi se face un nou contrcat de munca .... desi in prcatica, am vazut situatii in care erau inscrise in carnetul de munca ca salariatul isi continua activitatea in baza aceluiasi contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate 56 lit d maiamaria maiamaria buna ziua. am un salariat caruia i-a venit decizia de pensionare - pensie limita de varsta. carnetul il are inca la pensii. a fost propus la pensionare,i-a ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat face cerere de inscriere la pensie in ianuarie 2009. I se da carnetul de munca inregistrat cu ,,solicitat ... (vezi toată discuția)