avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta domestica

In urma divortului custodia este comuna iar domiciliul copilului( are 3 ani) la socrii( sotia e plecata din tara ), acum o saptamana l-am anuntat pe socru ca iau copilul 2 zile la mine in urmatoarea saptamana.In urmatoarea sambata cand am fost socri au facut scandal( ca e copilul bolnav ) cand le-am cerut o reteta-adeverinta medicala socrul m-a lovit fara sa tina cont ca si copilul era de fata. Cu toate ca am incercat aplanarea conflictului ei s-au purtat in continuare la fel cu amenintari si injurii.
Ce pot face pentru a evita situatii de acest gen? fiindca cel mic vede si sufera
Poate sunt offtopic, dar eu inteleg din ceea ce a scris @victor_teodorescu mai sus ca domiciliul copilului a fost stabilit acolo unde locuieste mama acestuia, adica acasa la parintii dansei.
Stabileste locuinta minorului T......D.......... – C........ , nascut la data de 12 ................ 2030 , la domiciliul mamei .

Ori mama nu se afla in tara, deci nu locuieste acolo.

Copilul NU a fost incredintat bunicilor. Gresesc?
Ce ai vrea sa spui ?
domiciliul mamei e in casa parintilor sai, domiciliul copilului e in acea casa, copilul nu a fost dat in plasament bunicilor.. mai departe ?

@victor-teodorescu, pt ca s-au schimbat conditiile in care domiciliul copilului s-a stabilit la mama insa mama nu e prezenta, puteti cere schimbarea domiciliului copilului la dvs.. insa dupa ce va rezolvati problema locativa.
Deocamdata puteti cere sa vi se stabileasca un program de vizita .

De unde intelegeti dvs ca vi se cere pensie 600 lei ?

gi_jane2 a scris:
Ce ai vrea sa spui ?
domiciliul mamei e in casa parintilor sai, domiciliul copilului e in acea casa, copilul nu a fost dat in plasament bunicilor.. mai departe ?

Exact! Asta am vrut sa spun. :)Ca tatal are dreptul sa isi ia copilul de acolo, daca mama nu se ocupa de acesta. Daca copilul nu este incredintat bunicilor, tatal poate dovedi ca mamica este plecata in strainatate si poate obtine incredintarea acestuia.

Copilul are domiciliul acolo, tatal nu-l poate schimba ca vrea el, are nevoie de acordul celuilalt parinte sau de o hot judecatoreasca.

In privinta vizitei, casa nu e a lui si daca nu i se parmite accesul, nu i se da copilul.. iar are nevoie de o hotarare prin care sa se stabileasca un program ce trebuie respectat.
Cand am scris : "tatal poate dovedi ca mamica este plecata in strainatate " la instanta ma refeream. Nu are cum sa modifice cursul hotararii decat printr-o actiune deschisa la tribunal. Asta am inteles si eu de cand imi petrec timpul pe aici...si nu numai.:vishenka:

Alte discuții în legătură

Divort cu minor mihaela_manea mihaela_manea Buna ziua,numele meu este Mihaela M,am 23 de ani si am o fetita de 2 ani si 6 luni.Am avut conflicte cu sotul meu,iar in urma unei agresiuni fizice am hotarit ... (vezi toată discuția)
Ordin protectie daniella28 daniella28 cum se poate pune un ordin de protectie,sunt sin divort,sotul tot ma urmareste,apare pe la bloc,mentionez ca a fost violent si fizic si psihic mereu cu ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)