avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, mama interzice accesul tatalui la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, mama interzice accesul tatalui la copil

Am fost casatoriti 2 ani si ceva din care a rezultat un copil minor de 3 luni. Am acelasi domiciliu cu sotia (apartamentul este al sotie dinainte de casatorie). Chiar daca EU am depus actiunea de divort cu termen in septembrie 2012 am mai incercat sa discutam dar fara nici un rezultat, nervi de ambele parti, reprosuri, tipete, cuvinte grele care nu se mai pot uita etc. Eu am plecat din locuinta la sora mea cu hainele de pe mine, pentru a evita certurile. Acum sotia i mi interzice accesul in apartament si la copil, spunand ca sa hotarasca instanta cand sa vin nu cand vreau eu. Am hine, uniforma de servici pe care nu mi le pot lua. De la inceputul relatiei noastre am fost implicat si daruit familiei dar datorita conjucturilor si a rudelor apropiate nu am mai gasit calea spre echilibrul unei familii normale. I mi iubesc copilul enorm de mult pentru ca am dorit acest copil enorm de mult si cu sacrificii imense, as vrea totusi sa pot vedea fetita si sa ma pot implica in cresterea ei. Ce pot face pentru a putea vedea fetita pana la hotararea unui program de catre instanta. (In cerere am cerut ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii soti, domiciliul minorei sa fie la mama fetitei, si ca ma oblig la plata pensiei alimentare in favoarea minorei). Mama fetitei nu vrea ca eu sa mai am contact cu fetita stiind ca asa ma poate face sa sufar cel mai tare si nu este de acord cu autoritatea comuna. Va rog un raspuns cu baza legala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 20:39, 1 Septembrie 2012
Ar fi mai indicat sa obtineti un program de vizita pe calea ordonantei, chiar daca poate dura si 2 luni. Masurile dispuse prin ordonanta pot fi puse in executare imediat.
In situatia in care asteptati stabilirea programului de vizita in cadrul actiunii de divort, veti astepta mult si bine. Daca mama doreste taraganarea procesului de divort, acesta se poate lungi si doi ani numai la Judecatorie. Apoi redactarea si comunicarea hotararii - legea spune 30 de zile de la data pronuntarii, dar, in general, motivat de faptul ca instantele sunt aglomerate, termenul nu este respectat. Pe urma, hotararea judecatoriei nu este definitiva, deci nu poate fi pusa in executare. Va trebui sa asteptati sa vedeti daca mama depune apel, si o luati de la capat cu alt proces, de data asta la Tribunal, care la fel, poate dura.
Cand va veti intalni cu avocata sa ii spuneti sa studieze si hotararea CEDO din cazul CENGİZ KILIÇ împotriva TURCIEI.
O poate ajuta in procesul dvs. daca stie sa se descurce cu hotararile CEDO.
Multumesc tuturor de sfaturi. Pana la urma voi merge si pe cale de ordonanta. Eu totusi inca mai sper sa ii vina mintile mamei la cap.
fetita are doar 3 luni !!!! ( la 3 luni un copil doar doarme si mananca)....avand in vedere varsta copilului veti primi la inceput doar cate o ora de vizita sub supraveghere si cam de 2 ori pe saptamana.....si acest lucru doar daca faceti cerere de ordonanta prezidentiala pana se termina divortul,,,,,,,,,,nu e obligata sa va lase sa vedeti copilul si nici sa il luati fara ca ea sa fie de fata -( e sugar si se hraneste foarte des),,,,,si in casa nu e obligata sa va primeasca daca ati plecat de bunavoie,,,,,la urma urmei este doar casa ei,,,,lucrurile dumneavoastra trebuie sa vi le returneze , dar cu martori,,,,,nu o sa ii vina mintea la cap!!!!......cereti ordonanta ca e mai bine ( o puteti cere oricand de la inceperea procesului de divort daca acesta se lungeste - la mine in oras ordonanta se solutioneaza in 7 -14 zile de la depunere-si puteti cere o minuta !),,,,oricum si procesul de divort poate dura 1 an sau si mai mult,,,,,
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala... valysandu77 valysandu77 buna ziua...am un proces in care mama cere custodia copilului,care se va desfasura in noiembrie...intre timp imi intrzice dreptul de a mi vedea copilul...am ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul cr1st1an_ cr1st1an_ Buna ziua, Am divortat la notar acum un an si cateva luni dar am locuit impreuna cu sotia pana acum o luna. Din casatorie a rezultat o fetita acum in varsta ... (vezi toată discuția)