avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda circulatie

Buna ziua,
Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de la Politia Rurala si amendat pentru, citez din PV: A condus auto X pe DJ X cu defectiuni la faza de intalnire fata dreapta, defectiuni ce au fost remediate pe loc. Fapta savarsita este prevazuta la art. 101/1/10 oug 195/2002, 6pct. amenda in valoare de 420ron.

Art. 101/1/10 spune: Montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate;
As vrea sa depun contestatie dar inca nu stiu ce sa mentiuonez in declaratie. Ca am fost incadrat gresit si sa cer nulitatea pv-ului sau ca amenda este mare pentru aceasta fapta si puteam fi doar avertizat avand in vedere ca sunt la prima abatere si defectiunea a fost remediata pe loc.
Orice sfat mi-ar si de folos.
Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
ctin_marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:32, 30 August 2012
In plangerea pe care o depuneti puteti solicita si una si alta, adica anularea pvc, iar daca instanta considera ca nu exista motive de nulitate, solicitati schimbarea sanctiunii din amenda in avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere talon moto pentru suport nr inmatriculare Dan GSXR Dan GSXR Buna ziua! Astazi am fost oprit de un moto politist, eu fiind tot moto, si mi-a fost retinut talinul moto + o \"mica\" amenda de 870 lei pe motiv ca, desi nr ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de ceva timp ma tot uit la un set de proiectoare/lumini ... Chihaia1 Chihaia1 Buna ziua! De ceva timp ma tot uit la un set de proiectoare/lumini auxiliare pentru masina. Nu vreau sa am probleme la un eventual control, asa ca am cautat ... (vezi toată discuția)
Becuri led h4 pentru faruri ilegale? Stroie_Stefan Stroie_Stefan Buna ziua. Am achizitionat din comert o pereche de becuri led H4 pentru autoturismul meu. As dori sa stiu daca risc sa fiu oprit de agentii de circulatie in ... (vezi toată discuția)