avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Salariati la o intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Salariati la o intreprindere individuala

este obligatoriu ca o intreprindere individuala sa aiba cel putin un angajat? in consecinta, va fi obligatorie plata contributiilor cu salariatul la bugetul de stat?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 12:48, 30 August 2012
"Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale este asigurat în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege." Pe langa textul prezentat, mai aveti si alte informatii la adresa [ link extern ]
Nu, nu este obligatoriu, doar daca doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala - angajare dori89 dori89 As vrea sa imi deschid o II, dar am nelamuriri in legatura cu modalitatea in care as putea sa lucrez si eu la propria II. Din cate am inteles nu ma pot angaja ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala lidia_p lidia_p daca am calitatea de asigurat(cu contract de munca pe o perioada neterminata la un srl) si infiintez si o intreprindere individuala trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala grigoree grigoree Buna ziua, As dori sa-mi spuneti ce trebuie sa plateasca o persoana fizica care si -a infiintat o Intreprindere Individuala, in afara de impozitul pe venit, nu ... (vezi toată discuția)