avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sotia mea este insarcinata si as dori sa aflu ce indemnizatie o sa aiba dupa nastere.
Ea a avut doua locuri de munca: norma intreaga (8 ore) + alt loc de munca (2 ore).
La ambele locuri de munca are vechime mai mare de 12 luni.
Probabil o sa optam pentru varianta cu doi ani de concediu, caz in care din cate stiu, indemnizatia ar trebui sa fie 75% din media ultimilor 12 luni, dar nu mai mult de 1200 de lei.
Vreau sa stiu daca se ia in calcul si venitul aferent locului de munca secundar (cel cu norma de 2 ore) sau doar veniturile de unde lucreaza norma intreaga (8 ore).

Un jurist mi-a spus ca locul de munca cu 2 ore nu se va lua in calcul...

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: rogerbv , utilizator 14:52, 30 August 2012
Se iau in calcul veniturile obtinute din cele doua surse. La data depunerii dosarului va trebui sa prezentati adeverinta de venit de la cei doi angajatori.
Art. 2 din OUG 111 din2010
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
;;;;
;;;
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cc oanap1988 oanap1988 Buna ziua. As dori sa stiu daca primesc indemnizatie CC daca in ultimele 12 luni am lucrat in 2 locuri de munca cu jumatate de norma respectiv 4 ore iar acum 2 ... (vezi toată discuția)
Acordare ccc si indem.de crestere a copilului botirca_roxana botirca_roxana As dori sa stiu daca beneficiez de indem de crest a copilului daca am fost angajata timp de 4 luni cu program de 8 ore,iar acum mi s-a modificat programul la 4 ... (vezi toată discuția)
Cic/indemnizatie/norma fractionata andreea.ilic andreea.ilic Buna! in ultimii 2 ani, am lucrat la 2 firme avand un contract cu norma intreaga si unul cu norma fractionata. Acum urmeaza sa intru in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)