avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu nabadai
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu nabadai

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de partajul bunurilor.In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu sotul meu o casa in a carei acte de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi, o masina ( masina este trecuta pe numele lui) si mai multe bunuri.Pentru aceste bunuri nu am acte, deoarece ele mi-au fost luate de catre sotul meu inainte de a divorta.Teoretic, casa poate fi impartita aproximativ in doua si cu unele modificari poate fi locuita de doua familii.Intrebarile mele ar fi:
1. Daca eu as vrea sa cumpar partea lui de imobil , as avea castig de cauza in cazul in care sotul meu se opune, nedorind sa vanda partea lui ?
2. Avem 2 copii majori ( o fata de 18 ani si un baiat de 20 de ani) care mai locuiesc cu noi, intrucat sunt: eleva si respectiv student.Daca locuiesc si ma gospodaresc impreuna cu copiii, pot avea castig de cauza in cazul in repartizarii partii de casa care are mai multe camere de locuit ? Se va tine cont in instanta de copiii, ca ei mai studiaza si au nevoie sa locuiasca in casa parinteasca intrucat nu se pot intretine singuri?
3.Procesul de divort s-a incheiat in data de 14.01.2009 , instanta ramanand sa se pronunte asupra cauzei.Recent, mai precis in seara zilei de 18.01.2009 ,,sotul meu'' m-a lovit din nou si a fost necesara interventia copiilor pentru a ma scoate.Intrucat sunt urme vizibile de violenta voi merge la medicul legist pentru a-mi scoate un certificat medico legal.faptul ca este violent, are vreo greutate in inclinarea balantei in favoarea mea in ceea ce priveste partajul?

Va multunesc din suflet celor care-mi raspundeti, imi veti da un sfat.
Dacă imobilul poate fi partajat în natură prin crearea a două apartamente absolut separate, va fi mai greu să obţineţi la partaj întregul imobil, mai ales dacă soţul va învedera această posibilitate.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să încercaţi. Cu atît mai mult cu cît vecinătatea fostului soţ nu este una care să vă confere siguranţă, după cele relatate.

Liviu S.Bordaş
Bunurile dobandite in timpul casatorie sunt bunuri comune ale celor doi soti.
(indiferent care este titularul actului prin care a fost dobandit bunul )
1-Depinde , in anumite situatii , bunul , nefiind comod partajabil in natura , a fost atribuit unuia dintre soti , cu aferenta de a-i plati celuilalt o sulta (o suma cu titlu de despagubire.)
2-instanta poate avea in vedere aceste aspecte.
3- faptul ca sotul dvs exercita o actiune cauzatoare de suferinte fizice conduce savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente (pana in 20 de zile de ingrijiri medicale ) sau cea de vatamare corporala (21-60), a caror actiune penala e pusa in miscare la plangerea penala prealabila a partii vatamate , in termen de 2 luni de la data exercitarii activitatii infractionale .
Din punctul meu de vedere , actele de violenta ale sotului nu au nici o inraurire asupra partajului
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Divort biank1106 biank1106 Buna seara. Am o intrebare legata de un eventual partaj in urma unui divort. Eu si sotul meu am cumparat o casa pe durata casniciei, casa care este ipotecata ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre divort si partaj (imobilul este al socrilor) Anaderol74 Anaderol74 Daca as vrea sa divortez, avand in veredere ca apartamentul in care locuiesc nu este al meu si al socrilor mei, sotul meu parasind domiciliul din bulein am ... (vezi toată discuția)