avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract

Buna ziua!
Am o sora de pe mama diagnosticata cu Dementa senila, internata intr-o institutie de specialitate. Urmeaza sa fie pusa sub interdictie judecatoreasca, iar eu ii voi fi atat tutore cat si curator. In ce conditii imi poate reveni mie casa ei dupa decesul acesteia? (ea nu mai are alte rude). Se poate face contract de vanzare cumparare?? Cum se procedeaza daca ea nu este apta sa semneze.... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GEG , utilizator 15:42, 30 August 2012
Fiti amabila cine are dementa senila, sora sau mama? Tata mai aveti, alti frati, surori? A cui este casa a mamei sau a sorei?
Deci este sora mea vitrega( doar de pe mama). Sora are dementa. Casa este a ei, eu fiind singura ei ruda in viata.
In acest caz sunt interzise actele juridice de instrainare intre dvs si sora dvs.In orice caz, daca nu mai are alte rude dvs. veti ramane cu imobilul dupa decesul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere in cazul unui frate cu handicap jewelled jewelled Sora mea (de tata) este o persoana adulta cu handicap mintal. Dupa decesul mamei vitrege (sotia tatalui meu), fiind singura ruda in viata ramasa in tara am ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil. coproprietarul este bolnav de alzheimer. ands1 ands1 Buna ziua! 1.Ne aflam in urmatoarea situatie: Mama sufera de Alzheimer. In primul rand dorim sa deschidem procedura de punere sub interdictie si apoi sa numim ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire Ionut.Barbu Ionut.Barbu Bună ziua! Se dă următoarea situație: tata decedat, mama suferindă de boală Parkinson grad 4 și demență parkinsoniană. Am obținut în instanță ... (vezi toată discuția)