avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... naplata salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

naplata salar

Sunt plecata dintr-o firma 2 de luni si mai aveam de luat 3 salarii. In aceste 2 luni nu am primit nici un ban, desi angajatiilor existenti li s-au dat banii. Firma nu este in insolventa. Este legal sa se dea salarii doar cum doresc ei sau ele tb date la toata lumea in ordine. Am reclamat la ITM salariile restante, dar nu am primit inca raspuns. Intrebarea mea e daca e legal sa se deasalarii cum vrea patronul s-au ele tb date in ordine?
Cel mai recent răspuns: printzesa18 , utilizator 12:23, 22 Noiembrie 2012
Mergeti la Tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul, sectia Litigii de munca si depuneti actiunea.
Sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
Actiunea este scutita de taxe de timbru iar hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Luati legatura si cu un consilier juridic/avocat pentru redactarea actiunii, daca nu va pricepeti.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Aveti idee cam cat dureaza un proces?
@ printzesa18

Concomitent cu actiunea in instanta mai depuneti o sesizare la ITM in care mentionati nerespectarea planului de masuri dat de catre ITM...
Neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Maine ma prezint la ITM. Prin tribunal cat dureaza solutionarea? Problema e ca am inteles ca vor sa ceara insolventa si sincer daca va fi asa atunci chiar ca voi avea de asteptat. As vrea sa solutionez totul inainte de a cere ei insolventa
Nu se poate face o estimare, sunt sute de dosare, putini magistrati, depinde de la caz la caz...

Alte discuții în legătură

Faliment firma /recuperare salarii restante cristina1333 cristina1333 Buna seara, Firma unde am lucrat a fost in insolventa timp de 2 ani iar in urma cu o luna si jumatate a intrat in procedura de faliment. Noi, angajatii,am ... (vezi toată discuția)
Jumatate de salar stefan976 stefan976 Am lucrat cativa ani la o firma, dar in ultimul an am primit doar jumatate de salar (ne-au tinut cu promisiuni), in cele din urma postul a fost redus si am ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii de la firma in insolventa antoniaantonia antoniaantonia Va rog sa imi spuneti cum poate o persoana, fosta salariata, sa afle care este continutul tabelului preliminar al creantelor pentru o firma care a intrat in ... (vezi toată discuția)