Astazi mi-a fost retinut permisul de conducere in baza neacordarii de prioritate. Eram intr-o intersectie semaforizata incadrat pentru stanga. Semaforul era rosu. La schimbarea culorii am demarat, din sens opus se apropia un autovehicul la cca. 150 de metri. Eu nepasator mi-am continuat manevra avand timp sa o termin. Pe drumul secundar pe care am intrat la 50 de m de intersectie se afla asa zisul "agent" si m-a oprit. Dumnealui spune ca eu nu am acordat prioritate la coloana de masini iar in procesul verbal nu e trecut nici un martor nimic. Din cate stiu eu ar fi trebuit sa fie trecut si martor deoarece constatarea faptei nu se face de unul singur. Datorita scrisului in pv nu se inteleg decat max. 5 cuvinte. Se merita sa fac contestatie ?as putea avea castig de cauza?multumesc mult
martorul din pv nu are rolul de a confirma ceea ce a constat agentul ci doar daca dvs refuzati sau nu doriti sa semnati respectivul pv.
constatarea se face exclusiv de catre agent iar pv beneficiaza de prezumtia de veridicitate. Dvs trebuie sa faceti dovada ca agentul a gresit.
daca nu aveti probatoriul in favoarea dvs, nu merita sa faceti contestatie.
„procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se bucura de prezumţia de legalitate, însa, atunci când este formulată o plângere împotriva acesteia, este contestată chiar prezumţia de care se bucura. În acest caz, instanţa de judecată competentă va administra probele prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal. Cel care a formulat plângerea nu trebuie sa îşi demonstreze propria nevinovăţie, revenind instanţei de judecată obligaţia de a administra tot probatoriul necesar stabilirii şi aflării adevărului. Chiar daca art. 47 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 face referire la dispoziţiile Codului de procedură civilă, instanţele de judecată nu pot face aplicarea strictă a regulii onus probandi incumbit actori, ci, din contra, chiar ele trebuie să manifeste un rol activ pentru aflarea adevărului din moment ce contravenţia intra sub incidenta art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Prin urmare, nu se poate susţine răsturnarea sarcinii probei”
Martor neprezentat
davidiri
2. cu amenda judiciara de la 50 lei la 700 lei:
a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune marturie cand este prezent in ... (vezi toată discuția)