Problema este in felul urmator: sotia are certificat de mostenitor, cadastru, carte funciara ptr un teren ( pe numele ei avand in vedere ca cel care a decedat ii era tata) si este dat in judecata ptr. acest teren sotul ei...cum se procedeaza in situatia asta?
:-/ NU am înțeles pt. CE anume, concret ?! cumva pt. certificat moștenitor, C.F ori pt. teren ? dacă reclamantul a procedat așa, chemând în judecată pe soț : iartă-l Doamne, că NU știe ce face ! Acel reclamant VA PIERDE PROCESUL, va cădea în pretenții și va plăti toate cheltuielile de judecată pârâtului (cu excepția altor motive care NU se văd ACUM din postarea dvs).Soțul NU are calitate procesuală pt. acel teren moștenit de soție : proprietatea aparține soției.
A.
Soțul trebuie să depună : 1) o Întâmpinarea (actul procedural prin intermediul caruia pârâtul raspunde la pretentiile formulate de reclamant, aratând totodata si apararile sale. Ea face parte, alaturi de cererea de chemare în judecata si actiunea reconventionala, din categoria actelor procedurale ce se întocmesc în faza scrisă pregatitoare a procesului civil) ; 2) funcție de CAZ/nevoie/interese ale pârâtului, o Cererea reconventională (actul procedural prin intermediul caruia pârâtul urmareste valorificarea unui drept propriu fata de reclamant. Cererea reconventionala se înfatiseaza ca o facultate procesuala pentru pârât, acesta având dreptul de a alege între valorificarea pretentiilor sale pe cale incidenta sau printr-o actiune civila separata).
B.
dacă soțul nu are cât de cât știința bunului mers al unui proces, bine ar fi, dacă își va angaja imediat un BUN avocat.
Cum dovedesc ca au o alta cale de acces? Bine, asta in situatia in care o sa ma dea pe mine in judecata ptr ca din ce am inteles actiunea intentata impotriva sotului nu este posibila avand in vedere ca eu sunt mostenitoarea...
foarte SIMPLU : 1) probaţi cu nişte martori, cu cei care folosesc acel drum ; 2) ţin să cred că drumul e public : o adeverinţă de la primăria locală ; 3) ar fi trebuit să fie înscris chiar şi-n : Planul de urbanizare al localităţii respective ; în C.F a localităţii/primăriei ; 4) folosiţi orice fel de probe legale ; 5) la proces, soţul dvs. poate solicita un INTEROGATORIU, în conţinutul lui pot fi puse (cu mult dichis) de către instanţă anumite întrebări reclamantului. De exemplu : cunoaşteţi bine zona, dacă DA, cunoaşteţi că în prezent există un drum de acces în imediata proprietate a pârâtului şi că toate celelalte persoane îl folosesc ?
Notă : acţiunea împotriva soţului dvs. ESTE posibilă darr NU şi posibil câştigătoare (încerc să folosesc un limbaj ca să mă puteţi înţelege), NU şi ADMISIBILÃ de către instanţă-bază motivele expuse de mine potrivit informaţiilor ce rezultă din postarea dvs.