avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie cu clauza de intretinere

Poate fi incheiat un Contract de donatie cu clauza de intretinere de catre o persoana care are in tutela un adult pus sub interdictie?? Daca da, cum se procedeaza??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:47, 1 Septembrie 2012
Adică persoana pusă sub interdicţie judecătorească să încheie cu tutorele sau curatorul său un contract de donaţie ? Nu, mă tem că în acest caz nu se poate contracta între cele 2 persoane, interzisul judecătoresc şi tutorele său.
Nu, tutorele sa doneze in numele celui pe care il are in tutela..
Ar putea fi posibil, dacă obţine avizul instanţei de tutelă , fiind necesară şi încuviinţarea acestei instanţe .
Dar contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere se poate face in situatia prezentata mai sus?? Acest contract poate fi atacat de descendentii interzisului?
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia inceputa aici daca mai aveti intrebari suplimentare sau nelamuriri si sa nu mai deshideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct. 3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
ralucacornelia a scris:

Cum se poate proceda in cazul unei persoane puse sub interdictie care are desemnat un tutore, pentru ca tutorele sa intre in posesia apartamentului acestei persoane (adica sa ingrijeasca respectiva persoana, dar in schimb sa ii ramana casa)? Daca exista aceasta posibilitate, este obligatoriu ca persoana pusa sub interdictie sa fie ingrijita la domiciliu sau poate fi internata intr-o instotutie specializata.
Se poate face contract de intretinere sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Ma intereseaza daca se poate face un act care nu poate fi atacat ulterior de descendenti (de ex. nepotii persoanei puse sub interdictie).
Multumesc!

Car3men a scris:

Este interzisa o asemenea vanzare.

ralucacornelia a scris:

Cred ca m-am exprimat gresit. Contractul sa fie facut de tutore catre o alta persoana, adica semneaza in locul celui pe care il reprezinta. A nu se intelege ca acest contract se face intre persoana pusa sub interdictie si tutore.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Mihaita30ct Mihaita30ct Buna ziua! as vrea sa stiu in ce conditii se poate semna sau incheia un contract de intretinere cu clauza viagera in conditiile in care MAMA mea este ... (vezi toată discuția)
Numire tutore pentru fratele lipsit de discernamant -punerea sub interdictie ContSters58959 ContSters58959 sunt fratele unei persoane lipsite de discernamint si la notar am intimpinat o problema pentru ca cel lipsit de discernamint sa imi doneze mie o parte dintr-un ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri comune fara stiinta si acordul tutorelui cfinica cfinica Va rog sa-mi indicati cum pot proceda in cazul in care tatal meu vinde o rulota(bun comun si al mamei-detinatoarea certificatului de handicap grad 1,pusa sub ... (vezi toată discuția)