avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa de poluare sau prima inmatriculare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa de poluare sau prima inmatriculare

am achizitionat in primavara un renault clio 3, an fe fabricatie 2007, motor euro 4 diesel, pe care doresc sa il inscriu fara taxa de prima inmatriculare.
in consecinta am formulat o cerere catre institutia prefectului dolj, serviciul de inmatriculari prin care le solicitam inmatricularea autovehiculului fara a plati taxa, solicitare in urma careia am primit o negatie, un refuz in scris conform careia autoturismul pe care doresc sa il inmatriculez nu face parte din categoria exceptiilor de la Legea nr.9/2012.
In urma raspunsului primit am formulat o cerere catre Tribunalul Craiova, prin care solicitam anularea respectivei negatii si obligarea institutiei prefectului prin serviciul de inmatriculari la inmatricularea autoturismului fara plata taxei de prima inmatriculare.
Doresc sa imi spuneti ce sanse de castig am in aceasta actiune, precum si daca puteti sa imi spuneti cam cat ar putea dura procesul, respectiv daca pot solicita prelungirea numerelor provizorii pana la finalizarea procesului.
Va multumes
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 23:23, 30 August 2012
durata -minim 6-7 luni
sanse bune ca actiunea sa fie admisa daca a fost bine facuta
nu puteti prelungi numerele rosii decat maxim 3 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto Mihalcea ion Mihalcea ion Am un autoturism cumparat din alta tara cu 500 euro,cu an fabricatie 1998,motor diesel 1,9ccm,a intrat in tara in septembrie 2012,la 1 ianuarie 2013 am luat ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism fara plata taxei de inmatriculare daniel_bc daniel_bc detin un autoturism marca bmw fabricatie 1988 achizitionat din Germania unde a fost inmatriculat iar aici in tara i-am scos doar un rand de numere rosii. mai ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare mariamarineci mariamarineci Referitor la taxa de inmatriculare, ce ma sfatuiti? 1. Sa platesc taxa, sa inmatriculez masina, sa actionez in instanta, sa astept solutionarea? 2. Sa ... (vezi toată discuția)