avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal politie

Buna ziua. Sotul meu a avut in luna mai un accident de circulatie fara alte persoane implicate in accident, prin care a iesit dintr-o curba , a avariat masina si in rostogolire a lovit si un stalp de electricitate. Acuma Electrica solicita despagubiri de 4.900 ron( din care stalpul este 250 ron , restul transport, salariati, etc). Permisul i-a fost retinut si suspendat pentru 2 luni ,si dupa ce am intervenit pana la parchet cu cerere de urgentare a solutiei, apoi la comisarul sef am obtinut permisul. Politia din localitatea unde a avut accidentul nu ne-a trimis procesul verbal de accident nici in ziua de azi, desi am facut numeroase solicitari in scris( peste 8 adrese inclusiv catre seful politiei), spunand inainte de finalizarea procesului ca nu au voie sa ne dea si noua un exemplar.Avem nevoie de el pentru a-l transmite la Electrica in vederea recuperarii prejudiciului de la asigurari.
Am citit ca politia era obligata in 30 de zile de la intocmire sa ne transmita procesul, acuma nu stiu de cand curg aceste 30 zile , de la data accidentului sau de la data finalizarii acestuia. Permisul a fost suspendat pana in 19 august 2012, in baza a ce nu stim nici azi, numai din spusele verbale ale agentului constatator, ca iesind din curba a intrat pe contrasens, incadrand-o la circulatie pe contrasens.
Dupa numeroasele adrese transmise inca din luna iulie, azi am primit telefon de la agentul de politie care s-a ocupat de caz cum avem atata nesimtire sa transmitem atatea adrese, zicand ca el a transmis dosarul de 2 ori, cu toate ca ieri seful sau a zis ca a fost transmis la adresa veche de la Electrica si vor retransmite la adresa buna !!!! Deci cineva clar minte, deoarece Electrica a confirmat si azi ca nu a ajuns la ei nimic.
Cum putem ajunge in posesia acestui proces verbal legal, ca am ajuns deja cu nervii la pamant dupa atata bataie de joc, asa ceva nu am fi crezut ca se poate intampla intr-o institutie bugetara. Pana am obtinut permisul de conducere tot asa am fost purtati de la unul la altul, au trimis de la parchet dupa el in ziua in care am fost in audienta desi de la politie au zis ca l-au trimis de 2 saptamani !!!
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 10:38, 31 August 2012
Mai mult ca sigur, in cazul de fata nu este vorba d eo contraventie ci de savarsirea unei infractiuni ( distrugere din culpa). Astfel, dupa solutionarea dosarului, va fi inaintat parchetului.
Luati legatura cu un avocat.
Mai puteti solicita o copie dupa procesul verbal incheiat, prin unitatea de parchet competenta teritorial si care are in supraveghere dosarul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, anchetat pentru vatamare corporala din culpa mihaiovidiu mihaiovidiu buna. am avut si eu un accident in luna decembrie pe valea oltului, mi-a derapat masina intr-o curba si am ajuns pe contrasens unde am intrat frontal intr-un ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate dodo7 dodo7 Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca magicd magicd Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: In urma cu aproximativ doi ani, din cauza poleiului, intr-o curba, am scapat de sub control aututurismul pe care il ... (vezi toată discuția)