avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un copil parasit de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un copil parasit de mama

Buna ziua. Am o cunostinta care isi creste nepotul parasit de mama. Aceasta mai are in intretinere un copil cu handicap pentru care primeste de la stat o suma de aproximativ 750 ron. Copilul crescut de bunic trebuie sa inceapa scoala si mama lui pentru a nu-i cumpara cele necesare la inceput de an vrea sa-l duca la un orfelinat. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de constrangere pentru ca mama sa nu-l abandoneze si sa contribuie cu o suma de bani la intretinerea copilului crescut de bunic. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:00, 31 August 2012
se poate face o plangere penala pentru abandon de familie .....dar , oricum , solutia ar fi decaderea din drepturi si darea minorului spre infiere, daca bunici nu-l pot intretine....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infierea unui copil rozadiana rozadiana Buna.Ma numesc Emilia si rog pe cei abilitati sa ma ajute sa lamauresc daca pot infia nepotul meu de 3 ani.Cum nu cunosc modul in care se converseaza pe ... (vezi toată discuția)
Infierea propriului copil cristina80 cristina80 La varsta de 19 ani am dat spre infiere scriptic propiul copil parintilor mei avand intelegerea verbala de a creste eu copilul pentru ca linia din dreptul ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie sau nu? c_mircea c_mircea Un cuplu necasatorit face un copil. Cuplul nu locuieste impreuna, iar copilul sta cu mama lui. La un moment dat, mama pleaca de acasa si revine dupa ... (vezi toată discuția)