avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Memoriu in legatura cu o declaratie a unei persoane ce ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Memoriu in legatura cu o declaratie a unei persoane ce a abuzat de incredere

buna seara o cunostinta a primit vizita unor politisti acasa in urma cu 4 ani intrebind-o de unde a avut bani sa isi cumpere o masina la zero km, ea era suspectata ca ,i-ar fi dat banii un nepot care in urma unei spargeri de locuinte si-a insusit multi bani si ca aceea masina ar fi cumparata din acei bani .Ea a declarat ca,o prietena a facut rata la banca si i-a imprumutat suma pentru cumpararea acelei masini ,,,,,.In urma acestei declaratii politia a luat de buna declaratia ei si nu a verificat provenienta banilor adica nu a chemat persoana care a oferit acesti bani .Adevarat este s-au dat acei bani femeii sub forma de imprumut conditia era ca sa plateasca 10 ani ratele la banca lunar adica 500 lei pe luna insa aceasta a platit 2 ani dupa care nu mai a platit punindu-mi in pericol bunurile in caz de executare silita cu care ma ameninta banca.Intrebarea este cum pot face rost de aceea declaratie de la politie prin care ea spune ca masina e cumparata din banii imprumutati ca,este singura mea dovada ca i-am dat acesti bani ,neavind nici un act numai doua prietene care cunosc situatia fiind de fata cind ii ceream sa nu mai intirzie ratele suma fiind de 250 milioane lei vechi. In speranta ca m-am facut inteleasa mai precizez ca nu stiu exact de la ce sectie au fost politistii si va multumesc daca ma puteti ajuta
Va rog nu deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect pe sectiuni diferite ale forumului, este impotriva Regulamentului:

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Nu v-as fi dat citatul daca nu ar fi a doua oara astazi cand publicati acest subiect.
Va rog sa cititi Regulamentul, va ia cateva minute si va scuteste de ''probleme'':
www.avocatnet.ro/content/tag...
Din pacate, sunteti intr-o situatie ingrata deoarece nu puteti face plangere penala pentru infractiunea de abuz de incredere intrucat obligatia de a restitui o suma de bani face obiectul unui raport de drept civil si nu raport de drept penal...iar ca sa mergeti in instanta fara ca sa aveti macar o chitanta de mana, ci doar cu martori, nu aveti sanse.

Conform art 1191, proba cu martori va fi respinsa de instanta

Dovada actelor juridice al caror obiect are o valoare ce depaseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decit sau prin act autentic, sau prin act sub semnatura privata.
Nu se va primi niciodata o dovada prin martori, in contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde ca s-ar fi zis inaintea, la timpul sau in urma confectionarii actului, chiar cu privire la o suma sau valoare ce nu depaseste 250 lei.
Partile insa pot conveni ca si in cazurile aratate mai sus sa se poata face dovada cu martori, daca aceasta priveste drepturi de care ele pot sa dispuna. (C. civ. 1173, 1176, 1192 si urm. 1294, 1416, 1533, 1597, 1621, 1686, 1704).

Declaratia data la politie de catre persoana in cauza, nu cred ca va avea efectele scontate de dvs. in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanse recuperare bani...?? monalisaalina monalisaalina Buna seara,as dori o parere avizata,un sfat,daca imprumutul cu o suma considerabila....s-a facut fara acte ,as avea castig in instanta doar cu martori?exista ... (vezi toată discuția)
Partaj gior gior La judecarea partajului,la fond, instanta a dat o solutie care nu este corecta. Si anume, -fosta sotie trebuia sa imparta cu mine o suma de bani 93000 ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am imprumutat un \"prieten\" cu suma de 1.800 RON dar, nu am facut niciun act. Dar erau de fata alte doua persoane martori.Acum se face ca nici ... (vezi toată discuția)