avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil

Buna ziua,am o intrebare la dvs: am o cunostinata caruia i s-a stabilit pensia alimentara pt copil 1/4 din minimul pe economie. Spuneti-mi mai anume ce inseamna asta?din venitul brut sau net?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:04, 1 Septembrie 2012
Cuantumul lunar al pensiei de întreţinere trebuie stabilit astfel încât să asigure un just echilibru între nevoile de întreţinere ale reclamantului şi cheltuielile obiectiv necesare pe care le are pârâtul.Aceasta se raporteaza la salariu minim brut pe economie, in situatia dvs.

persoana in cauza nu are nici un venit(nu lucreaza nicaieri), mi se pare cam ciudat sa plateasca 1/4 din salariul minim pe economie,venitul brut.Avand in vedere ca venitul brut este impozitabil.
Se raporteaza la venitul net, nu brut. Deci impartiti venitul minim net la 4 si aveti suma de plata.

530/4=132,5 lei/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daria76 daria76 cum se stabileste pensia alimentara intr'un proces de divort cu un minor daca eu sunt plecat in strainatate si nu am servici (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere minor anca.miron anca.miron Buna ziua ! Am o nelămurire în ceea ce priveşte calculul sumei pe care societatea trebuie să o vireze cu titlu de pensie de întreţinere, în sensul că ... (vezi toată discuția)