Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: rata la banca (in valuta) a ajuns sa imi consume trei sferturi din slariu. Am facut tot posibilul sa achit pina acum, dar devine insuportabil...Am auzit de la colegi ca ar exista o prevedere prin care banca nu are voie sa perceapa rate mai mari de un sfert sau jumatate din venitul lunar. Este adevarat? Ce lege sa citesc? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc pentru raspuns! Dar am rugamintea sa imi spuneti care sunt actele normative pe care trebuie sa le citesc pentru a afla toate detaliile legate de subiect, ex: legi, o.u.g., h.g.-uri si altele asemenea...As dori sa am o imagine cit mai completa. Cristian
Daca v-ati duce acum sa luati un imprumut de la banca, gradul de indatorare e limitat ..banca decide la cat, 30-50 sau mai mult %. Acest lucru , nu are legatura cu situatia dvs actuala, cand aveti un contract de respectat.
Daca nu veti mai achita ratele, veti ajunge sa fiti executat silit, iar poprirea pe venituri , nu poate depasi 1/3 din salariu daca e vb de un singur creditor. ( art 409 cod proced civila )
Incercati sa va intelegeti cu banca pt o refinantare / rescadentare sau ce variante va vor oferi.. atentie insa ca banca nu se gandeste la beneficiul dvs, ci al ei. Cateodata solutiile astea care ar trebui sa va usureze, mai mult va impovareaza.
Executare silita
Bonaparte33
Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit.
Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)