avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DOSARUL PERSONAL - la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DOSARUL PERSONAL - la angajare

Buna ziua,
In ceea ce priveste alcatuirea dosarului personal la angajare, pe langa doc. de identitate, doc. de studii, analize medicina muncii mai trebuie si documentele de la locul anterior de munca si aici ma refer la : fisa de lichidare de la ultimul loc de munca sau contractul de munca de la ultimul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: valexandra , utilizator 11:56, 9 Septembrie 2012
Nu aveti nevoie de acele acte. De la fostul loc de munca (sau fostele) aveti nevoie de adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni (in caz de concediu medical) si de numarul de zile calendaristice de concediu medical din ultimele 12 luni inainte de angajare.

HG nr.500/2011:
Art. 8. — (1) Angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de a-l pastra in bune conditii la sediu, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(2) Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente:
actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.

(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
(5) Registrul electronic si dosarele personale ale fiecarui salariat se vor pastra in conditii care sa asigure securitatea datelor, precum si pastrarea lor indelungata si corespunzatoare, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Angajatorul raspunde pentru asigurarea acestor conditii, precum si pentru orice prejudiciu produs salariatului, sau oricarei alte persoane fizice sau juridice, prin incalcarea acestor obligatii.
(6) In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele prevazute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator. Inspectoratul teritorial de munca in cauza elibereaza documentul, in baza registrului electronic transmis de angajator, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.


Sa inteleg ca la dosarul personal nu are ce cauta testul de verificare a cunostiintelor si sanatate in munca?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul personal al salariatului - ce trebuie sa contina si ce risca angajatorii daca nu il intocmesc? Valentin_buzau Valentin_buzau Dosarul personal al salariatului - ce trebuie sa contina si ce risca angajatorii daca nu il intocmesc? Cine imi poate spune ce trebuie sa contina acest ... (vezi toată discuția)
Carnetele de munca opreas opreas Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca? Cum se poate obtine oc copie după acest document? Cum pot sa verific daca la ITM datele din ... (vezi toată discuția)
Evidenta angajati itm ionelbarus ionelbarus Sunt angajata la o firma de circa 1,6 ani. In primul an am fost angajat cu jumatate de norma( 4 ore)iar de la 01.01.2011 mi s-a spus ca am fost trecut la 8 ... (vezi toată discuția)