avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita ANRP
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita ANRP

Buna seara,

am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
Art. 569
Eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare se poate face numai dupa trecerea unui termen de 15 zile de la data depunerii sumei, cand executorul va proceda, dupa caz, la eliberarea sau distribuirea acesteia, cu citarea partilor si a creditorilor care si-au depus titlurile.
In cazul valorificarii bunurilor grevate de un drept de gaj ori ipoteca sau de alte drepturi reale dobandite dupa inscrierea vreunei garantii reale asupra acestor bunuri, despre care a luat cunostinta in conditiile art. 425 ori art. 500 alin. 3, executorul este obligat sa incunostinteze din oficiu pe creditorii in favoarea carora au fost constituite aceste sarcini, pentru a participa la distribuirea pretului.
In acest caz, titularii drepturilor de uzufruct, uz, abitatie si servitute, stinse prin adjudecare, vor fi trecuti in ordinea inscrierii cu valoarea acestor drepturi inscrise in cartea funciara, iar daca nu este inscrisa, cu valoarea determinata potrivit art. 500 alin. 4, care poate fi contestata in conditiile art. 570 alin. 2.

Art. 570
Despre eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, executorul va intocmi de indata un proces-verbal, care se va semna de persoanele interesate care sunt prezente.
Cel nemultumit de modul stabilit pentru eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare poate cere executorului sa consemneze obiectiile sale in procesul-verbal, care poate fi contestat in termen de 3 zile. Contestatia suspenda de drept eliberarea sau, dupa caz, distribuirea. Judecata ei se face de urgenta si cu precadere, cu citarea in termen scurt a partilor.
Va multumesc mult.
Eu am luat banii de la ANRP prin executor judecatoresc in luna aprilie 2012. In luna mai am primit somatie cu cerere de suspendare a executarii silite de catre ANRP la judecatoria sector 2. La primul termen in septembrie nu s-a prezentat nimeni iar instanta a amanat dezbaterea pentru noiembrie. Credeti ca ANRP mai are vreo posibilitate sa ne forteze sa returnam banii in urma acestei actiuni ?

Nu stati linistit, daja s-a achitat datoria fata de dvs.
Buna ziua domnule executor mai am o intrebare la dvs.In citatia care am primit-o de la executor,pentru distribuirea sumei termenul este de 31 luna curenta,adica maine.Nu prea am inteles termenul de trei zile.Daca maine am termen cei de la anrp mai pot contesta?:-/O zi buna

Alte discuții în legătură

Contestatie anrp - viciu executor ? gigelas gigelas Buna ziua, ANRP a introdus contestatie la executare,impotriva creditorului X,solicitand: 1-anularea executarii silite disusa prin dosarul de executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva impotriva anrp Kolea41 Kolea41 Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 aldo_nick aldo_nick Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos, In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)