avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita ANRP
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita ANRP

Buna seara,

am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
mă bucur pt. optimismul dvs.: Așa trebuie să fiți! Stresul dăunează! cât și pt. satisfacția dvs. cu privire la executorul judecătoresc.Nu-mi permit ”luxul” de a-l contrazice pe executorul judecătoresc cu privire la ”executarea nu poate fi intrerupta.” ? Bine, atunci de ce nu execută în continuare ”călcând”/ignorând contestația depusă de ANRP la instanță ?! bineînțeles făcând abstracție de ”lista de asteptare)”.În opinia mea și potrivit Legii, la ora actuală, până NU se pronunță instanța cu privire la contestația formulată de ANRP, executorul NU POATE EXECUTA pe ANRP.Sper, că celelalte le-am clarificat pe moment și potrivit postării dvs. de la momentul respectiv.Vă doresc multă baftă!





Multumesc.Executorii cu care lucrez sunt dintre cei mai buni,eu i-am ales dintr-un raport de audit studiat de pe site-ul anrp,unde erau trecuti principalii excutori cu sume incasate si dintr-o lista de plati efectuate catre executori si dansii erau pe locul 2 ca sume incasate.Asa m-am gandit ca au si experienta multa legata de toate procedurile.Dansii mi-au spus ca pana la termenul de pe citatie dosarul nostru va fi de mult inchis.Si trebuie sa am incredere,caci dupa mine,ei sunt cei mai interesati sa recupereze sumele.
Aveti dreptate doamna si eu sunt in aceeasi situatie ca Dvs.Oricum depuneti intampinare la contestatie pana la termenul stabilit de Judecatorie minim inainte cu 5 zile.Eu am intrat la executare din mai 2012 si inca nimic,azi am vorbit cu executorul si a zis ca nu s-au alocat bani in ANRP posibil pana in octombrie,noiembrie sa primim,dar deja mi-am pierdut speranta nu mai am incredere.Si eu ma temeam de contestatie dar executorul ma linistit ca executarea continua,dar au fost cazuri cand sau admis contestatiile...:confused:Eu am Hotararea data de comisia Judeteana pt Aplicarea Legii 290/2003 impreuna cu decizia,aceasta castigata in instanta ramasa definitiva si irevocabila,cu ea m-am dus la executor aceasta constituind un act administrativ si s-a incuvintat executarea fara cale de atac curios cum se poate depunde contestatie daca este "fara cale de atac".In fine cei de la ANRP nu recunosc acum aceasta Hotarare act administrativ,in rest contestatiile cred ca sunt toate la fel dupa cate am vazut in cele scrise de dvs.Acuma nu stiu cum se dau banii pe executari,este o ordine?Deja dupa atata stres si agitatie ma cam lasa rece incep sa nu imi mai fac multe sperante cu privire la plati,poate acesta este si scopul lor.O zi buna
” €Daca 3 instante de judecata au hotarat ceva definitiv si irevocabil,de ce sa mai existe cale de atac.Pai,nu e definitiva si irevocabila?”€, DA, este/sunt hotărârea instanț›ei.Debitorul dvs. CONTESTà doar încuviințarea instanței de executare silită și NU hotărârile def. și irevocabile (cele 3 de care faceți vorbire).
Dvs. văƒ aflaț›i în faza EXECUTÄ‚RII SILITE, o instituț›ie €patronatƒă€ de alte legi și de executorul judecăƒtoresc.Acesta, întocmește un dosar specific de executare iar dosarul trebuie săƒ îndeplinească anumite formalități și ”ritualuri” : încuviințarea instanței.La fiecare procedură/treaptă, părțile potrivit legii, au căi de atac : adică, bat ”cuie” una în ”talpa” celeilalte, așa ni se spune nouă de către Occident că e democrația.Nu vă face-ți griji, debitorul dvs. nu va putea face nimic ci doar o tragere vicleană de timp.Depuneți Întâmpinarea până la următorul termen, dacă veți depune Cererea de devansare a termenului, trebuie să depuneți întâmpinare înaintea înfățișării la noul termen acordat în devans.
Pentru UNUL2:am inteles si eu ca anrp a platit pana ieri cam 5% din sumele datorate pe titluri executorii,ceea ce este foarte putin dupa 2 luni de neplata.Probabil ca au gasit o solutie pentru acest lucru,in sensul ca li se vireaza sume limitate in cont(nu tot ce li s-a alocat la rectificare deodata) si atunci executorul nu are ce executa pe moment.Eu am vorbit cu avocata mea(care fusese plecata in afara tarii)si mi-a spus ca la contestatie se putea intrerupe executarea in situatia in care cei de la anrp plateau o cautiune de 20% din suma datorata,conform cpc,sau pe ordonanta prezidentiala,care nu prea stiu sa va spun ce e.
Calea de atac se refera la incuviintarea executarii silite,pe care anrp nu a contestat-o,ei contesta executarea in sine#-o!Termenii juridici nu sunt pentru muritorii de rand,ci pentru cei initiati in tainele si jungla legislativa si procedurala.Pe mine ma intriga faptul ca o contestatie,ca cea facuta de anrp ,nu are motivare ,sa zicem,vicii de procedura,intocmire gresita a documentelor,sau ceva de genul.Dupa mine,o astfel de cerere din partea anrp,de contestare a executarii,pe motivul insuficientei fondurilor(doar asta este singurul motiv invocat de ei in toate intampinarile facute,pe baza caruia au si pierdut procesul!),ar fi trebuit respinse din start,tocmai pentru ca nu aduc nimic nou ca justificari.

Pentru n53: nu mai insistati cu cererile de devansare a termenului pentru ca nu ne avantajeaza,intelegeti ca nu isi are rostul sa mai aduceti vorba de asa ceva.
cred ca ne-am dat si noi seama ca anrp nu doreste decat tergiversare in toate cazurile de acest tip.Norocul lor ca legea le permite!X-(

Alte discuții în legătură

Contestatie anrp - viciu executor ? gigelas gigelas Buna ziua, ANRP a introdus contestatie la executare,impotriva creditorului X,solicitand: 1-anularea executarii silite disusa prin dosarul de executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva impotriva anrp Kolea41 Kolea41 Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 aldo_nick aldo_nick Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos, In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)