avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita si obligatia de a face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita si obligatia de a face

Buna ziua.....si rog un raspuns ..........
Din 2000 m- am tot caznit sa pun in aplicare o hotarare judecatoreasca prin care paratul trebuia sa imi lase in proprietate o suprafata de teren (parte din proprietatea mea) pe care si- o insusise in mod abuziv. Am incercat recuperarea acelei suprafete prin N executari silite dar......pentru ca pe hotarul stabilit de instanta se aflau cateva cladiri ale paratului .............nu am putut nici cu politia sa duc la capat o executare.
Am dat paratul in judecata pe "Obligatia de face."...si conform hotararii judecatoresti acesta a fost obligat sa le ridice de pe hotarul despartitor sau.....in cazul in care nu o face el.............sa fiu eu investita cu aceasta putere. Iar am incercat N executari insa ................ori executorul si politia aveau interes...ori.............nu stiu , dar nu am reusit.. Cert este ca ...intr un final....paratul m a lasat sa fac un gard despartitor pe unde a vrut el....si fara sa imi recuperez intreaga suprafata revendicayta..dupa care eu.......de frica de a nu mai veni peste proprietatea mea ...am facut si intabularea proprietatii mele , asa cum reusisem s-o reintregesc..Diferenta dintre suparafata intabulata si cea din actul de vanzare cumparare este 150 mp. iar notarul mi a solicitat o declaratie precum ca sunt de acord cu aceasta suprafata intabulata din cea totala. pentru care facusem dovada proprietatii mele. Rugamintea mea este de a imi spune cineva daca suprafata de 150 mp pe care nu am reusit sa o recuperez este inca proprietatea mea si am in continuare dreptul de a face demersuri pentru a imi fi recuperata sau....daca am acceptat intabularea unei suprafete mai mici decat cea din actul de proprietatae inseamna ca acea suprafata de 150 mp s/a considerat a fi cedata paratului..sau....cui ramane ea---????? .Multumesc..........................
Aveti tot dreptul sa faceti in continuare demersurile legale pentru recuperarea acelei suprafete de 150 mp.

Nu se poate considera cedata paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare carte funciara gabriela63 gabriela63 In urma unei actiuni in revendicare, in 2006 am devenit proprietara unui teren in suprafata de 864 mp in baza unei hotarari judecatoresti , definitive si ... (vezi toată discuția)
Radiere carte funciara Alionia Alionia Buna seara! V as ruga mult sa ma consiliati intr o actiune de radiere a unei carti funciare. Despre ce este vorba: sunt proprietara unei suprafete de 864 mp ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate inscris in cartea funciara gabriela63 gabriela63 Buna ziua, Am rugamintea de a primi un raspuns specializat in urmatoarea speta. In 2002 , in urma unui proces de revendicare , s-a emis o hotarare ... (vezi toată discuția)