avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozitarea venitului obtinut din arendarea de teren ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitarea venitului obtinut din arendarea de teren agricol

In viitorul contract de arendare se poate inscrie obligativitatea arendatorului de a solicita determinarea venitului net din arenda in sistem real?
In cazul semnarii contractului de ambele parti arendasul va fi scutit de "retinerea la sursa"?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:26, 8 Septembrie 2012
Nu poate fi trecuta in contractul de arendare o astfel de clauza din moment ce legea da proprietarului de teren ocazia sa opteze intre cele doua variante. Este strict dreptul lui de a alege si nici nu se lasa loc la negocieri.
Multumesc pentru bunavointa de a-mi raspunde!
De unde poate sti arendatorul ce varianta a ales arendasul si in consecinta sa retina sau nu impozitul pe venitul din arenda?
La contractele care sunt inca in termen se incheie act aditional semnat de ambele parti, care sa cuprinda aceasta specificare legata de retinerea si plata impozitului pe venitul din arenda. Pentru contractele noi se include de la inceput aceasta precizare.
Pai asta era ideea de la inceputul dialogului!...
Cum includem in noul cuntract (ex."contract de arendare 2013-2018"),precizarea privind modul de plata al impozitului pe venitul din arenda?
De exemplu, cand se decide de ambele parti ca arendasul sa declare si sa plateasca impozitul, la articolul referitor la drepturile si obligatiile arendasului: sa calculeze si sa retina la momentul platii venitului si apoi sa plateasca catre stat impozitul datorat de catre arendator pe veniturile din arenda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arendare abc53 abc53 Am o nelamurire cu privire la un termen din contractul de arendare a unui teren ,pe care il fac cu un arendas ..Fraza este asa; -sa il garanteze pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe arenda neretinut de arendas gbranzoi gbranzoi Am primit arenda sub forma de numerar. Am fost pus sa semnez ca nu mi s-a oprit impozit. Ce obligatie de declarare a impozitului si a cass am in acest caz? (vezi toată discuția)
Declaratie impozit pe venit din arenda ganesh ganesh Am un contract de arenda in derulare, in care este specificatla obligatiile arendasului ,,sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din ... (vezi toată discuția)