avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,sotia mea este plecata din tara si ar dori sa divorteze,dar nu poate veni in tara,cum am putea divorta fiind de acord amandoi cu divortul,in acest caz,cum ma sfatuiti sa procedez ptr. desfacerea casatoriei.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smaranda Cristea , Avocat 15:04, 4 Septembrie 2012
Daca sotia dvs. poate face dovada unui loc de munca in strainatate, in baza unui contract de munca, atunci ea poate fi reprezentata de un avocat; divortul il veti solicita numai prin instanta in acest caz.

Avand in vedere ca sotia dvs nu este in tara, divortul se poate solicita numai pe cale judiciara, sotia putand fi reprezentata de un avocat, divort care v-a dura destul de mult si va fi destul de costisitor. Va sugerez sa vorbiti cu sotia dvs si poate reuseste sa ajunga in tara pentru a divorta la notar sau la oficiul de stare civila unde s-a oficializat casatoria, in situatia in care nu aveti copii minori si v-ati inteles cu privire la bunuri.
Acest articol va poate fi de folos:
www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc ptr. raspuns,tuturor.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
ovidiu4141, utilizator
Se poate si cu procura la notar, tradusa ulterior in limba romana, dar trebuie intr-adevar dovada resedintei in alta tara, precum si alte documente justificative. O alta varianta este sa intentati dvs divort si ea sa nu se prezinte deloc...dar dureaza mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de divort florinvelcu florinvelcu buna ma numesc florin si am o problema si asi dori ce anume trebui sa fac.Eu locuesc in italia si sunt casotorit cu o fata din rom. cre locueste si ea aici ... (vezi toată discuția)
Divort intre doi rezidenti sua, unul fiind repatriat in ro iar celelat nu... im000111 im000111 Sintem casatoriti de 23 de ani, nu avem nici un copil si nici ginduri de partaj. Casatoria a fost inregistrata in RO in 1986. Eu (sotul) am plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort-cetatean romano-canadian ValicaD ValicaD Am locuit in Canada. N-am mai suportat și m-am întors în țară. Soția mea și cei doi copii majori au rămas acolo. A divorțat acolo de mine. Acum ... (vezi toată discuția)