avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament

Buna ziua. Situatia e in felul urmator: bunica detine un apartament, care in caz de deces revine fiilor ei, acestia fiind 2 la numar. Insa ea nu doreste sa-l lase vreunuia dintre ei, amandoi fiind dispusi la a-l vinde sau alte prostii de genul. Dorinta bunicii este ca apartamentul sa ramana permanent in familie.

Astfel bunica s-a gandit sa-l treaca pe numele meu, eu fiind singurul nepot major pe care-l are, si singurul nepot care a crescut cu ea de la o varsta frageda. Intrebarea e urmatoarea: poate sa-l treaca pe numele meu facand un fel de contract de vanzare-cumparare? Este legal asa ceva?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stoicescubogdan , utilizator 19:01, 4 Septembrie 2012
actul de vindere-cumparare este/va fi perfect valabil daca sunt respectate conditiile de forma. Cauzele de atac in instanta ale unui asemenea contract sunt atat de restrictiv prevazute, incat va faceti griji degeaba. Aveti grija, doar, daca bunica este intr-o varsta prea avansata si eventual nitel bolnava, sa fie respectate prevederile Legii 17/2000 (referitoare la protectia varstinicilor)
la ce se refera mai exact legea 17/2000 (referitoare la protectia varstinicilor) , in aceiasi situatie sunt si eu persoana care vinde are 90 de ani

Art. 30
Persoana varstnica, astfel cum este definita la art. 1 alin. (4), va fi asistata, la cererea acesteia sau din oficiu, dupa caz, in vederea incheierii unui act juridic de instrainare, cu titlu oneros sau gratuit, a bunurilor ce-i apartin, in scopul intretinerii si ingrijirii sale, de un reprezentant al autoritatii tutelare a consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica respectiva.
ok..nu e chiar aceeasi situatie la mine...eu nu am nici o treaba cu doamna care vinde, care are 90 de ani(nu e matusa nu e bunica, nu ne cunoastem)....nu fac un contract de v/c in scopul ingrijirii sau intretinerii sale...ea va fi asistata la semnarea contractului de catre nepotul ei si sotia acestuia....oricum, o sa iau si eu un martor sa fie de fata cand ii dau banii..
Ar fi bine ca plata sa o efectuati prin transfer bancar.
Sa va sfatuiti si cu notarul pe care sa-l alegeti tot dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Francisc Gerber, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu renta viagera lucialuca lucialuca Buna ziua! Ce riscuri implica pentru cumparator un contract de vanzare cumparare cu renta viagera? Ce precautii ar trebui sa isi ia cumparatorul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
vanzare cumparare stoicescubogdan stoicescubogdan baiatul unei doamne de 90 de ani poate anula contractul de vanzare cumparare incheiat de aceasta ,doamna avand dovada de la IML ca este in toate facultatile ... (vezi toată discuția)