avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legal sa fiu concediata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legal sa fiu concediata ?

buna ziua,
am o problema care suna cam asa :
lucrez la o firma de transporturi foarte mare(ce mai mare din tara) acum 2 ani am nascut , urmand sa ma intorc la serviciu pe data de 03.09.2012 .
vineri 31.08 am fost instiintata printr.un sms ca sa decis desfiintarea postului pe motive financiare si voi primi 6 salarii compensatorii (lucram ca si casiera),in conditiile in care pe acest post mai figurreaza inca 2persoane .
Pe legea veche in care ma incadrea (fiind data inainte de 2011) scrie ca angajatorul este obligat sa ma reangajeze timp de 6 luni , insa daca se desfiinteaza postul am dreptul la somaj ?
este legal ce fac acesti oameni?
ce ar trebui sa stiu sa merg pregatita in momentul in care merg sa inchei aceasta colaborare ?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 4 Septembrie 2012
Va solicit sa recititi litera d) a articolului 21 din OUG 96 unde scrie foarte clar ca este vorba si despre CCC, respectiv interdictia angajatorului de a face concedieri se aplica si cazurilor in care salariata se intoarce din CCC. Multumesc
Litera d se refera la persoana aflata in CC si nu la revenirea din CCC, iar alin.2 se refera exclusiv numai la lit.b ...
Da, aveti dreptate, eu am citit varianta veche a OUG 96, inainte de a fi modificata prin Legea 25/2004, si acolo chiar era prevazuta interdictia angajatorului de a dispune concedierea salariatei care revine din CCC pe o perioada de 6 luni, de aceea am insistat. Mea culpa.
Nu este nicio problema .. si mie mi se mai intampla sa nu fiu atent la modificarile legislative ... importanta este ca pana la urma gasim un ajutor in acest Forum ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in concediul de crestere a copilului tumonique tumonique sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu? anuntare desfiintare post dupa 2 ani si 7 luni adinadulca adinadulca buna ziua! In acest moment sunt la sfarsitul concediului de crestre si ingrijire copil iar angajatorul mi-a inmanat o instiintare si-o notificare prin care am ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa ccc ocstoenescu ocstoenescu As vrea sa stiu daca termenul de 6luni prevazut in OU 96/2003 mai este valabil azi, data la care va scriu. Pe 18 ianuarie 2012 trebuie sa incep serviciul dupa ... (vezi toată discuția)