avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării preluare firma
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

preluare firma

.....asi dori sa preiau o firma cu activitate si contract in derulare,firma nu are datori fata de nimeni...
....se poate sa preiau firma prin contractarea unui inprumut bancar?
....daca firma este evaluata la 100000 euro....si eu pot acoperi doar 70 % din valoare....care ar fi posibilitatea pt restul....?
...astept sfaturi....
...cu respect multumesc
Cel mai recent răspuns: autohot , utilizator 10:02, 3 Septembrie 2012
Incercati o noua negociere, poate mai lasa din pret. Puteti face imprumut bancar dar trebuie sa girati.

autohot a scris:

.....asi dori sa preiau o firma cu activitate si contract in derulare, firma nu are datorii fata de nimeni...

Preluarea unei firme cu activitati economice in derulare are un risc ridicat.
Motivatia tine de un sistem contabil condus de experti in ascunderea unor operatiuni care in bilant nu se vad dar care pot iesi la lumina printrun audit finanaciar efectuat de o a firma de incredere.
Fara un audit anterior cumpararii, facut de o firma agreata de dvs. sunt de parere ca nu e bine sa preluati firma. Cel care vinde cu siguranta nu se va opune daca nu are nimic de ascuns.

....se poate sa preiau firma prin contractarea unui inprumut bancar?

Important este sa achitati suma solicitata si nu sursa de unde faceti rost de bani.

....daca firma este evaluata la 100000 euro....si eu pot acoperi doar 70 % din valoare....care ar fi posibilitatea pt restul....?

O intelegere cu vanzatorul poate rezolva problema in multiple feluri, fara a apela la imprumut bancar.

...astept sfaturi....

Cele de mai sus nu sunt sfaturi, sunt pareri personale, care au o valoare relativa.

Cel mai mare sfat este sa nu dai sfaturi.

cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru

.....multumesc pt ..pareri....
....poate daca intram in detali se poate formula mai bine niste pareri...
...este vb despre o firma de transport care detine 4 capete tractor ....care au in acest moment valoarea mai sus mentionata.....sunt inmatriculate pe firma si actualul asociat nu se opune nici unui fel de verificare atat contabila cat si vizvi de starea tehnica a camioanelor...
....detin garantii pt banca dar nu sa acopar in totalitate suma.....
Faceti si d-voastra un calcul cat costa un capat de tractor nou sau cumparat de la firma de leasing la mana a 2-a. Vedeti daca puteti sa le puneti la treaba pe toate 4 deodata, ca cel putin se pare ca banii trebuie sa ii dati pe toti deodata si vedeti daca nu este mai economic sa cumparati din alta parte doar 1-2 capete de tractor pentru inceput pe care sa le puneti la treaba si daca totul este OK sa mai adaugati cate unul de-a lungul timpului. Piata este suprasaturata de firme de transport. Ca daca afacerea ii mergea foarte bine de ce nu o continua el??? El se vede cu toata suma deodata si d-voastra ramaneti cu datoriile!
Vedeti si pe la stat ce datorii are! Oricum cand faceti cesiunea, ea efectuandu-se in 2 etape, va tipa cineva in 30 de zile dupa bani si va bloca cesiunea, daca este cazul. Dar este bine sa nu ajungeti acolo.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Asa am socotit la inceput cand am gandit ,dar problema este ca leasing-ul nu se acorda pt firme start-up......si sa cumperi doar firma deundeva si sa mai aiba si profit cat de cat acolo sa nu fie pe pierdere....nu gasesti......
Asa se intampla cel ce are de munca pt camioane nu le are cel ce le are se uita la ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Preluare firme cu datorii Diakat Diakat Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca la noi in tara se pot prelua firme cu datorii de catre alte firme. Intreb acest lucru deoarece am vazut mai multe ... (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)