avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Executare sentinta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Executare sentinta

Buna ziua,

Am castigat intr-un dosar privind o somatie de plata, am gasit un executor judecatoresc din localitatea firmei unde s-a judecat dosarul si unde are sediul debitorul si am depus pentru incuvintarea executarii silite. S-a admis de catre judecatorie cererea si executorul a trimis catre bancile debitoarei executarea conturilor cu suma de recuperat.
As dori sa stiu ce termen se acorda pana la primirea debitului (daca acesta exista in conturi) si ce se poate face mai departe daca din conturi nu se poate recupera nimic. Multumesc

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Tempo , utilizator 09:56, 3 Septembrie 2012
In baza titlului executoriu,executorul va demara procedura de executare silita asupra bunurilor in evidenta debitorului
Nu exista termen concret pana la "primirea debitului"
In situatia in care suma nu poate fi obtinuta prin poprire pe conturile debitorului,executorul judecatoresc va analiza alte bunuri in evidenta acestuia, bunuri pana la concurenta sumei de recuperat care pot fi executate
Practica demonstreaza ca exista numeroase situatii in care desi exista titlu executoriu,
debitorul a desfasurat practici licite sau ilicite prin care sa invoce fictiv starea de insolventa ,
situatie in care executorul va incheia proces verbal in care va preciza imposibilitatea de executare a debitorului ca urmare a inxistentei bunurilor care sa poata fi executate
Multumesc pt raspuns. Executorul judecatoresc mi-a zis ca exista un termen de 30 de zile de la depunerea executarii asupra conturilor pana la primirea unui raspuns din partea bancilor. Numai dupa acest termen putem actiona asupra bunurilor. Eram un pic nelamurit de acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita ALTINGEAN ALTINGEAN in urma unui credit de nevoi personale , la care nu am mai achitat din 2009 , am primit o comunicare de incuvintare a executarii silite si \\"comunicare ... (vezi toată discuția)