avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat costa expertiza ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat costa expertiza ?

Cum se calculeaza expertiza la un apartament si cat costa.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:53, 3 Septembrie 2012
Expertiza depinde si difera de la caz la caz in functie de complexitatea acestuia, in cazul unui apartament aceasta este in jur de 700 Ron
Ce inseamna complexitatea unui caz si cum adica depinde de la caz la caz ?
Instanta stabileste un onorariu provizoriu pt. expertiza, iar expertul dupa efectuarea expertizei, in mod motivat poate cere suplimentarea onorariului in functie de volumul de munca depus , cheltuieli ocazionate , etc.
Pai aparatamente sunt diferite , nu? )) dupa spatii, virsta, mobilare constructie s.a.
Costul unei expertize de specialitate va fi stabilit provizoriu de instanta prin incheirea de incuviintare a probei. Acest cost variaza in functie de complexitatea lucrarii, de obiectivele la care expertul trebuie sa raspunda.

De principiu acest cost nu este mai mic de 700 lei, putand ajunge si la 1.000-1.200 lei.

Ulterior depunerii raportului de expertiza, expertul va putea cere majorarea onorariului in functie de complexitatea expertizei si de munca depusa, urmand ca instanta sa aprecieze daca va mari sau nu acest onorariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ragaliemariana ragaliemariana Buna ziua, Am depus contestatie la executare, printre celelalte motive ,as dori si un raport de expertiza contabila.Daca cer expertiza contabila trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire onorariu expertiza judiciara Gadjo Gadjo Care este procedura/ cadrul legal prin care un expert tehnic judiciar solicita/stabileste onorariul intr-un dosar penal in care a fost numit de organele de ... (vezi toată discuția)
Cost expertiza - rog raspuns urgent ! simina carmen simina carmen Buna ziua, Am si eu o nelamurire : De ce intr-un proces de stabilire a grupei de munca, costul expertizei tehnice este diferit de la un dosar la altul ? Cine ... (vezi toată discuția)