avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcolemie mare si numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcolemie mare si numere provizorii expirate

Buna ziua, doresc si eu sa primesc o parere referitoare la ce mi s-a intamplat acum cateva luni.

Pe data de 4 mai 2012 am consumat bauturi alcoolice impreuna cu cativa prieteni in parculetul din cartier dupa care m-am retras cu 2 dintre ei la mine acasa sa continuam. Am fost la un magazin in apropiere unde m-am intalnit cu un prieten ce era cu masina iar acesa a zis ca o sa treaca pe la mine sa mai stam de vorba.

Dupa aproximativ o ora m-a sunat prietenul respectiv si mi-a zis ca a parcat masina in spatele masinii mele si a venit la mine, timp in care ( 2 ore aprox ) un vecin l-a blocat cu masina iar la plecare m-a rugat sa cobor sa mut putin masina sa poata iesi si el.

Mentionez ca masina mea nu mergea asa ca am impins-o de pe banda din dreapta unde era parcata pana pe contrasens, nu circula nicio masiina fiind ora 3 dimineata. Apoi prietenul meu a plecat si am ramas sa pun masina la loc timp in care m-am trezit cu un echipaj de politie in spatele meu care m-a luat la intrebari si m-au pus sa suflu in etilotest rezultand o concentratie de 0.92 in aerul expirat. Nu am reusit sa ma inteleg cu ei in zadar explicandu-le care era situatia de fapt. Au oprit o masina cu un baiat care nu a vazut nimic si l-au pus martor sa semneze.

Apoi m-au dus la spital si mi-au luat probele de sange, nu stiu nici acum cat mi-a iesit. Dupa probe am fost dus sa dau o declaratie profitand ca eram ametit bine m-au pus sa scriu numai tampenii si nu m-au lasat sa imi chem avocat sa dau declaratia in prezenta acestuia.

Au trecut aproape 4 luni si tot astept sa ma cheme un domn de la cercetari penale sa dau o alta declaratie.

Mentionez ca am deja "coada" in alt domeniu unde am primit 3 ani cu suspendare.

Iar in dosar sunt cercetat pentru Art. 85, al 1 si 2 si Art. 87, al 1 din OUG 195/02.

As dori si eu o parere referitoare la ce se poate intampla mai departe tinand cont ca prima declaratie pe care am dat-o nu corespunde cu realitatea.

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:29, 4 Septembrie 2012
Aveati dreptul sa fiti asistat de avocat la momentul cand ati dat declaratia respectiva.
Sfatul meu este sa va angajati un aparator care sa va asiste la urmatoarele declaratii, sa studieze dosarul si sa va reprezinte/asiste la un eventual proces.
Daca se incepe urmarirea penala pentru faptele enumerate de dvs. coroborat cu condamnarea mai veche aveti antecedente penale.
Alcoolemia este foarte mare. Ati savarsit o infractiune. In stare de ebrietate nu aveti voie sa conduceti un vehicul nici macar un metru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Unicul007111 Unicul007111 Salutare ,as dori sa ma ajutati cu un sfat , acum cateva zile am fost oprit de un echipaj de politie si mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice si favorizare infractorului coco81 coco81 am condus o masina si am acrosat o masina parcata (pagube materiale).un tip a sunat la 112 si a zis ca a vazut o masina care a acrosat una parcata .am sunat o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru refuzul la probe biologice. STM10 STM10 Bună ziua, Am fost oprit de poliție in urma cu 3 zile, deoarece am fost denunțat de către cineva (părerea mea). M-am urcat in mașina și nu am apucat ... (vezi toată discuția)