am primit prin posta plata impozitului.dar pe linga suma pt impozit mai sint trecute si 3 amenzi de circulatie ale sotului meu.aceste amenzi sint din cauza masinii de serviciu pe care sotul meu lucreaza si ar fi trebuit sa fie platite de catre patron numai ca acesta spune ca nu isi mai aminteste nimic si nu e de acord sa dea vreun ban. in acest caz eu sint obligata sa platesc impozitul cu tot cu amenzi?
Amenzile de circulatie nu sunt pe societate, aceasta nu are cum sa conduca un autoturism, ci sunt date unui angajat al societatii care nu a respectat anumite reguli de circulatie. Asadar patronul are dreptate, nu are de ce sa plateasca societatea amenzile angajatiilor sai. Daca sotul nu plateste amenzile va fi executat silit.
Cate o copie a proceselor verbale se afla si la sectia financiara, solicitati un exemplar, poate asa isi va aduce aminte patronul despre ce e vb.
Sa plateasca patronul e doar o intelegere intre cei doi pt ca normal soferul e responsabil, el nu trebuie sa se urce intr-o masina la care e ceva in neregula.
Sustin parerea exprimata de gi_jane 2, conducatorul auto este obligat la plecarea in cursa sa verifice starea tehnica a autovehiculului, iar daca sunt probleme care tin de starea de siguranta a acestuia sa comunice superiorului sau. Daca sotul dumnevoastra a condus autoturismul intr-o stare tehnica neconforma, care a generat amenzi si nu a comunicat superiorului sau ori nu a i-a adus la cunostinta, chiar si in scris, ca autoturismul prezinta defectiuni este in totalitate culpa sa.