avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... interevenienti intr-un dosar?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

interevenienti intr-un dosar?

Am fost numita intr-un dosar sa efectuez o expertiza contabila.
Partile implicate sunt mai multi reclamanti(fosti salariati) si angajatorul.
Obiectivele sunt clare.
CITEZ,,Tribunalul incuviinteaza cererea de interventie in nume propriu si va dispune introducerea in cauza in calitate de intervenienti a urmatorilor.....(colegi cu reclamantii)"
iNTREBARE: In raportul meu de expertiza consider acesti intervenienti ca si reclamanti si fac aceeasi analiza si pt ei, sau fac doar pt reclamantii mentionati de instanta?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:38, 3 Septembrie 2012
Interveninetii au calitatea de parti in cadrul dosarului in care ati fost numita expert de catre instanta de judecata, in acest sens, este necesar sa raspundeti clar la obiectivele stabilite in cadrul raportului de expertiza lasand la o parte calitatea partilor din dosarul civil.
dar obiectivele expertizei ce spun referitor la partile procesuale fata de care trebuie sa faceti expertiza? ar trebui sa se specifice clar ce calcule si referitor la ce parti.
obiectivele cerute sunt legate de reclamanti, iar altele nu.
ex: sa se stabileasca daca reclamantii au facut.......( 1 obiectiv)
sa se stabileasca daca fostii salariati(ai ci e problema pt ca si reclamantii si intervenientii sunt fosti salariati ) au facut......
Nu stiu cum sa interpretez...va rog sa ma lamuriti!
Sa inteleg ca partile implicate sunt: reclamanti( mentionati de instanta.....) parati si intervenienti?
Obiectivele le analizez doar pt reclamanti sau si pt intervenienti?(atunci cand in obiect se specifica,, sa se calculeze.....pentru fostii salariati......., ?
Intervenientii sunt si ei fosti colegi cu reclamantii, adica fosti salariati!
Sper ca m-am facut inteleasa....multumesc!
coraliana a scris:

Sa inteleg ca partile implicate sunt: reclamanti( mentionati de instanta.....) parati si intervenienti?
Obiectivele le analizez doar pt reclamanti sau si pt intervenienti?(atunci cand in obiect se specifica,, sa se calculeze.....pentru fostii salariati......., ?
Intervenientii sunt si ei fosti colegi cu reclamantii, adica fosti salariati!
Sper ca m-am facut inteleasa....multumesc!

interventie moderator

@coraliana: va rog sa nu mai postati mesaje consecutive (la interval de 9 minute in cazul acestei postari). Folositi butonul de editare. Va multumesc.

intervenientii sunt parti in proces si trebuie tratati ca atare. De exemplu, daca aveti nevoie sa convocati partile pentru a va da anumite lamuriri sunt obligata sa convocati si intervenientii.
Obiectivele expertizei nu le analizati pentru reclamanti, pentru parati sau pentru intervenienti, ci le analizati si trageti concluziile ce decurg din aceasta analiza pentru aflarea adevarului si instanta sa pronunte o hotarare justa.

Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! având calitatea de intervenient reclamant/intervenient ... mihaimaria mihaimaria Bună ziua! Având calitatea de Intervenient reclamant/Intervenient forțat am fost sfătuit că nu este obligatoriu să fac întâmpinare în momentul în ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila niculinapopa niculinapopa Buna seara, Am primit raportul de expertiza contabila,privind diferentele salariale ,pe ultimii 3 ani,si as dori sa formulez obiectiuni.Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune gheorghelupu gheorghelupu sunt implicat intr-un proces de iesire din indiviziune cu niste rude ,specific ca sunt chemat ca parat,si nu am formulat cerere de intervenient in nume propriu ... (vezi toată discuția)