avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calomnie

Mama a aflat ca tata are o amanta si o sunat-o pe acesta si i-a spus ceva de genul : "daca nu-ti mai ajunge .... barbatului tau du-te la altul dar nu la sotul meu". Acum sotul amantei vrea sa o de-a pe mama in judecata ca a insultat-o pe aia. Nu au fost martori. Sunt sanse ca amanta sa "castige" procesul?
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 22:03, 3 Septembrie 2012
Nu vad nici o problema pentru mama ta. A fost o discutie "normala" pentru o astfel de situatie anormala.
Insulta si calominia nu mai sunt incriminate de Codul Penal si chiar daca ar fi fost o astfel de discutie in contradictoriu nu ar fi putut sa fie calificata ca infractiune.
Nu inteleg de ce sotul amantei nu este suparat pe sotia sa si incearca sa o sicaneze pe mama ta. Daca situatia degenereaza mama ta poate formula plangere impotriva sotului amantei.
Acum sotul amantei vrea sa o de-a pe mama in judecata ca a insultat-o pe aia. Nu au fost martori. Sunt sanse ca amanta sa "castige" procesul?


Nu cred ca o va da in judecata pe mama, daca se intampla asta, va trebui sa dovedeasca si ca discutia a avut loc si ca a suferit un prejudiciu.
Nu este calomnie sau insulta. Nu a acuzat-o de ceva ce nu ar fi facut, i-a relatat adevarul.

Mamei i-au fost aduse prejudicii nu numai de imagine, ci i-a fost distrusa si familia (cu ajutorul tatalui).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa dau in judecata pentru calomnie ? myabubu myabubu Seful sotului meu le-a acuzat ca a furat din firma si le-a fortat sa isi dea demisia iar acesta a semnat si nu a intrebat ce dovezi are.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie pana bogdan pana bogdan zilele trecute nevasta mea a fost injurata si i sau adresat diferite cuvinte obscene de catre doua persoane! printre altele i au mai zis ca are trei copii ... (vezi toată discuția)