avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua.
Mi-am gasit de lucru la o alta societate la care trebuie sa incep imediat.
As dori sa stiu ce se intampla daca imi dau demisia de la locul de munca actual si nu mai vin in perioada de preaviz.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 4 Septembrie 2012
Nerespectarea de catre dvs a termenului de preaviz reprezinta abatere disciplinara, ce justifica sancţionarea dvs disciplinara, inclusiv prin desfacerea contractului de munca.

sau

Exista situatia in care angajatorul sa renunte la efectuarea preavizului, situatie in care contractul individual de munca va înceta la data renunţarii totale ori parţiale de catre angajator la termenul respectiv.

ori

Angajatorul poate astepta expirarea preavizului , iar perioada lipsa va fi trecuta in adeverinta de vechime ca fiind absente nemotivate , c.i.m. incetand prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)